Waldy van Geenen presentator van Radio1-programma 5 Dagen, parkeert de bus deze week in Vorden. Foto: Hans Tak
Waldy van Geenen presentator van Radio1-programma 5 Dagen, parkeert de bus deze week in Vorden. Foto: Hans Tak Hans Tak

Programma NPO Radio 1 vijf dagen in Vorden

Maatschappij

VORDEN - De bus van het NPO Radio 1-programma 5 Dagen (elke avond van maandag tot en met vrijdag van 20.00 tot 20.30 uur) staat volgende week in Vorden. 

Aanleiding is het bericht dat de ontkerkelijking in de Achterhoek enorm is; in de gemeente Bronckhorst (waarin Vorden ligt) gaan nu tien van de dertien rooms-katholieke kerken van de Twaalf Apostelen-parochie sluiten. Presentator Waldy van Geenen praat onder anderen met kerkgangers, jongeren en vluchtelingen die net in de regio zijn komen wonen. Wat betekent het verdwijnen van de kerk voor de gemeenschapszin in de regio?

Hoofdpijndossier
Verslaggever Joris Kreugel onderzoekt in de rubriek Het Hoofdpijndossier een zaak die de gemoederen flink bezighoudt: het protest tegen het plan om windmolens neer te zetten bij het naburige Keppel en Eldrik.

Sinds begin januari is 5 Dagen te horen op NPO Radio 1: een live-programma waarin NTR en PowNed de krachten bundelen. Iedere week komt 5 Dagen vanuit een andere gemeente, met persoonlijke verhalen bij het nieuws, een hoofdpijndossier en een prachtig burgerinitiatief.

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 januari: 5 Dagen - live vanuit Vorden. Van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. Zie ook de site van 5 Dagen.