Programma Koppelkerk

BREDEVOORT - Het klimaat en de toekomstige energievoorziening zijn twee belangrijke uitdagingen voor de 21ste eeuw. Gerard van Bussel, Hoogleraar Windenergie aan de TU Delft, geeft vrijdagavond 15 oktober een lezing in het Kenniscafé van de Koppelkerk. 

De lezing is zowel fysiek in de Koppelkerk bij te wonen als online via livestream. Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, datum: vrijdag 15 oktober, aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Entree: zaalticket 12,50 euro, livestream ticket 10 euro, exclusief ticketkosten. Aanmelden kan via de website.

Cursus kunstgeschiedenis
Vanaf 14 oktober start er een nieuwe vierdelige kunstgeschiedeniscursus bij de Koppelkerk door kunsthistorica Maria Driessen. De vierdelige cursus staat in het teken van het thema kunst en maatschappijkritiek. Kunstenaars die aan bod komen zijn onder andere Picasso, Ai Wei Wei, Renzo Martens en Tinkebell.

De cursus kan zowel fysiek in de Koppelkerk als online via livestream gevolgd worden.  Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, data: 14 oktober, 28 oktober, 12 november, 25 november, aanvang: 19.00 uur, zaal open: 18.30 uur. Kosten: 80 euro voor vier colleges in de Koppelkerk, 60 euro voor vier online colleges. Aanmelden kan via de website.

Insider Art: van outsider naar insider
Koppelkerk wijdt het najaar programma aan Outsider Art en psychische problematiek. Van 15 oktober tot en met 19 december staat de gehele programmering van de Koppelkerk in het teken van Outsider Art. Outsider kunstenaars hebben over het algemeen geen kunstopleiding genoten, houden zich vaak op buiten de mainstream kaders, en kamp(t)en vaak met psychische problematiek. Er is werk te zien van twaalf zogenaamde ‘outsiders', waaronder Anton Heyboer (1924-2005), Wim Izaks (1950-1989), Maurits Sterkenburg, Lionel Plak, Yair Aa, Sijtse Keur en Nol Vonk.

Aan de expositie is een breed nevenprogramma gekoppeld, zoals gesprekken met ervaringsdeskundigen, een scholenprogramma, een lezing van de bekende Vlaamse psycholoog Dirk de Wachter, een kunstgeschiedeniscursus, verschillende workshops en twee Literaire Cafés. 

Elke vrijdag, zaterdag en zondag worden om 14.00 en 15.00 uur rondleidingen aangeboden door de expositie. Voor het project wordt samengewerkt met diverse verzamelaars, partners en (zorg)instellingen. 

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, looptijd expositie: van 15 oktober tot en met 19 december, openingstijden: vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Entree Koppelkerk: 6 euro inclusief een kop koffie of thee. Tickets zijn verkrijgbaar via de website.


www.koppelkerk.nl