De zes consultants poseren met een zandbak en andere spullen die ze uit de tuin hebben gehaald
De zes consultants poseren met een zandbak en andere spullen die ze uit de tuin hebben gehaald Present Winterswijk

‘Deze ervaring is goud waard’

Algemeen

WINTERSWIJK - “Een tuinman doet dit natuurlijk veel sneller en beter. Maar dan gaat het alleen om het eindresultaat van de tuin. Want de ervaring voor ons en de mensen die we hebben geholpen, zijn goud waard. Het is juist dat er geen geld aan te pas komt, wat dit project sterk maakt”. Daarmee vat een van de medewerkers van LCG Consulting precies samen wat Present Winterswijk wil bereiken. Mooie ontmoetingen realiseren tussen mensen die hulp nodig hebben en mensen die graag iemand anders willen helpen.

Een groep van vijftig consultants is eind september van grote waarde geweest voor verschillende bewoners van de Achterhoek en boden meerdere kwetsbare mensen hen een unieke ervaring. Zes van de consultants werden door Present Winterswijk verbonden met een gezin dat hulp nodig had bij het opruimen van hun schuur en tuin. Het gezin heeft geen geld voor een tuinman en door gezondheidsredenen kunnen ze het niet alleen. De helpende handen van de zes vrijwilligers waren daarom een enorme hulp.

Helpen is zo makkelijk en dankbaar
De vrijwilligers werden warm ontvangen door het gezin, die hen ook meer vertelden over hun leven en dat maakte indruk. “Het is een hele gezonde en ontnuchterende manier om eens te zien hoe bevoorrecht ik leef en ben opgegroeid. Het raakte me enorm om te zien hoe dankbaar de mensen bij wie we hielpen waren. Ze bleven maar vragen of we nog wat wilden drinken en eten. En ze waren heel blij met de hulp. Het opruimen konden ze niet overzien. Dat gaf veel stress. Doordat ze genoeg andere zorgen hadden, snap ik dat ook heel goed. Terwijl even helpen ook zo makkelijk en dankbaar is”, aldus een van de consultants.

Collega’s van de zes vrijwilligers in Winterswijk waren gelijktijdig aan het klussen bij mensen in Aalten, Dinxperlo, Doetinchem, Wehl en Steenderen. De projecten voor Present waren een onderdeel van hun teamweekend in het oosten van het land. LCG Consulting is sinds dit jaar partner van Present Achterhoek. Naast dat ze Present sponsoren, helpen ze ook bij het ontwikkelen van de strategie voor de toekomst en zetten hun medewerkers zich in voor kwetsbare mensen in de Achterhoek.

Wie zich ook, samen met collega’s, vrienden, familie of een andere groep, wil inzetten om een mede-Winterswijker te helpen en zo te ervaren wat een paar uur van jouw tijd betekent voor een ander, kan contact opnemen met Anneke van Nierop, projectcoördinator Present Winterswijk, en vraag naar de mogelijkheden: anneke.van.nierop@presentwinterswijk.nl.

Twee vrijwilligers dragen een oud bankstel naar de container voor het huis