Door een doek weg te trekken onthulde Vrochterhoek-voorzitter Henk Meulenveld de Buurtbieb. Foto: PR
Door een doek weg te trekken onthulde Vrochterhoek-voorzitter Henk Meulenveld de Buurtbieb. Foto: PR

Opening Barchemse Buurtbieb

Algemeen

Opening Barchemse Buurtbieb

BARCHEM - Buurtvereniging De Vrochterhoek in Barchem opende zaterdag 18 december haar buurtbibliotheek. Buurtbibliotheken zijn populair. Iedereen kan er een boek meenemen om te lezen. Terugbrengen hoeft niet, maar mag wel. Zo krijgt een boek een tweede leven.

Voor de Barchemse bibliotheek bouwden vrijwilligers een houten gebouw met binnen een aantal kasten voor de vele boeken en tijdschriften, die buurtgenoten hadden aangeleverd. Ook maakten ze een forse leesbank, die in de winter binnen staat en de rest van het jaar buiten. Daar kunnen wel tien personen gezellig aanzitten. Dat komt het buurtgevoel ten goede.
De bieb staat op de mini-camping ‘t Fleerhof van de familie Bannink op de hoek Hardermaat-Flierdijk. Daardoor kunnen ook campinggasten van de leesfaciliteit gebruikmaken, evenals buurtbewoners. In de praktijk blijkt dat al een groot succes.
Vanwege de coronamaatregelen gebeurde de opening in kleine kring. Door een doek weg te halen onthulde voorzitter Henk Meulenveld de naam: kort maar krachtig ‘Buurtbieb’, bedacht door Willem Groot Wassink en Liesette Wetzels. De voorzitter roemde de drie bouwers Peter Scheepmaker, Wim Weernink en Pascal Roenhorst die vele uren staken in de realisatie.