Senna Tragter (15) blies zaterdagmiddag bij De Bundeling beurtelings met de andere midwinterhoornblazers op een zelfgemaakte hoorn de melodie van ‘d'Olde Rôep’ of een variatie daarop. Foto: Jan Hendriksen

Senna Tragter (15) blies zaterdagmiddag bij De Bundeling beurtelings met de andere midwinterhoornblazers op een zelfgemaakte hoorn de melodie van ‘d'Olde Rôep’ of een variatie daarop. Foto: Jan Hendriksen

Midwinterhoorns bij De Bundeling

Algemeen

RUURLO - Ook dit jaar weer heeft corona een weerslag op het programma van menige midwinterhoorngroep. Zo ook voor de Adventsbloazers uit Groenlo waarvan de Ruurloers Rinus en Senna Tragter, Bart Arends, Anton Edelijn en Berthien Bource actief lid zijn. Zeker nu er weer een gehele lockdown is afgekondigd. 

Maar afgelopen zaterdagmiddag kon het vijftal het sonore geluid van hun midwinterhoorns nog volop in de openbaarheid laten horen, rondom het vernieuwde woonzorgcentrum De Bundeling. En daar genoot menig bewoner van. Enkelen van hen kwamen zelfs spontaan even naar buiten. Eerder hadden enkele Ruurlose leden van de Adventsbloazers aan het begin van de adventsperiode ook geblazen vanaf de stelling van de Agnetamolen. En zaterdagmiddag werd inmiddels ook traditioneel De Bundeling aangedaan.
Het midwinterhoornblazen in de adventsperiode is een traditie die de Adventsbloazers graag in ere willen houden. Het Ruurlose vijftal met in hun midden benjamin Senna Tragter (15 jaar) blies zaterdagmiddag beurtelings de melodie van ‘d’Olde Rôep’ of een variatie op hun zelfgemaakte hoorn. “Het is van belang de tonen even aan te houden zodat men ‘gedragen’ blaast”, zo verklaarde Bart Arends.
Allerlei feestelijkheden in de adventsperiode worden doorgaans opgeluisterd door de klanken van de midwinterhoorn zoals wandelingen, kerkdiensten en kerstmarkten. Bart Arends: “Maar nu even niet. Normaliter hadden we in de komende weken vele optredens verzorgd. We kunnen natuurlijk wel vanuit onze thuisbasis blazen. En dat zullen we ook zeker doen, tot aan Driekoningen (6 januari). De Ruurloërs moeten in de komende twee weken maar goed luisteren.”