Drie Achterhoekers in eindronde NKB Championstour straat

Algemeen

RUURLO - Drie Achterhoekse klootschiettoppers gaan meedoen aan de eindronde van de NKB Championstour straat. Patrick Zieverink en zijn zus Suzan en Jurgen te Brake klasseerden zich in de drie wedstrijddagen op posities die voldoende waren om een ronde verder te komen.

De Nederlandse klootschieters stonden zaterdagmorgen 18 december al weer vroeg klaar voor de derde Championstour wedstrijddag onderdeel straat. De locatie was wederom het Europese parkoers van 2016 in Tilligte. Tijdens twee omlopen van tien schoten werd bepaald wie met de beste score op huis aanging. Inzet van de Championstour is een plek die recht geeft op het EK in het Hemelvaartsweekend 2022 in Duitsland bij de VSHB.
De voorlopig laatste wedstrijddag liet wisselende resultaten zien voor de klootschieters uit de Achterhoekse regio. Gido Beumer van klootschietvereniging Klein Dochteren uit Lochem was helaas afwezig. Gelukkig waren Patrick en Suzan Zieverink van KV ’t Broek (Ruurlo) er wel bij. Ook de mannen van KV Zwolle (Groenlo) waren weer van de partij.
Patrick Zieverink begon matig maar wist door daarna voortdurend goede schoten te maken een prima gemiddelde te bereiken. Zowel in de eerste ronde (1322 meter) als de tweede ronde (1453 meter) eindigde hij bovenin de ranglijst. Jurgen te Brake deed het wat minder met 1159 en 1211 meter. Arno te Brake had omdat hij de vorige keer was uitgevallen een goede score nodig om zich te plaatsen. Helaas lukte dit niet door het opnieuw opspelen van zijn liesblessure niet. Met afstanden van 1092 en 1086 meter bleef hij ver verwijderd van zijn normale kunnen. Ramon Halleriet was wederom niet in vorm en met 1103 en 1128 meter eindigde hij maar net voor Arno te Brake.
Na het opmaken van de eindstand bleek Patrick Zieverink de vierde plaats bemachtigd te hebben. Ook Jurgen te Brake gaat door naar de eindronde met vijftien mannen door als twaalfde te eindigen. De overige Achterhoekse mannen gaan definitief niet naar het EK.
Suzan Zieverink van KV ‘t Broek (Ruurlo) presteerde afgelopen weekend wisselend. Ze had een goede eerste ronde die ze met 1202 meter winnend afsloot maar haar tweede omloop was met 1000 meter matig. Toch gaat Suzan door naar de eindronde met negen vrouwen door als zesde te eindigen in het eindklassement.
Op 12 februari 2022 zal de laatste wedstrijdenreeks van start gaan.