De bieb ondersteunt bij het digitaler worden, met nieuwe cursussen vanaf januari. Foto: Paul Remmelts

De bieb ondersteunt bij het digitaler worden, met nieuwe cursussen vanaf januari. Foto: Paul Remmelts

Bieb ondersteunt bij het digitaler worden

Algemeen

BERKELLAND - De wereld wordt steeds digitaler. De burger moet meer en meer zaken digitaal te regelen, zoals het aanvragen van toeslagen, het regelen van een verlenging van het rijbewijs, contact leggen met huisarts of ziekenhuis. Wie niet zo digivaardig is kan dat worden, met de cursussen van de bibliotheek. De nieuwe starten in januari.

De Bibliotheek Oost-Achterhoek biedt tal van cursussen, workshops en spreekuren. Computercursussen Klik & Tik (voor echte beginners en iets gevorderden), Digisterker (waarbij hulp geboden wordt bij zaken waarvoor een DigID nodig is), maar ook spreekuren waarbij medewerkers klaarzitten voor gerichte vragen. Meer informatie hierover is te vinden op onderstaande website. Natuurlijk kunnen geïnteresseerden ook terecht in de bibliotheekvestigingen, waar een handige folder met informatie en het programma klaarligt en waar medewerkers meer informatie kunnen verstrekken. 

Eén op één
In de vestiging Ruurlo start een nieuw initiatief dat nog een stapje verder gaat. Echte beginners op de computer kunnen daar deelnemen aan een cursus met één-op-één begeleiding. Geen groepsles dus, maar individueel. Deze cursus start op 24 januari, om 13.00 uur.
De startmomenten van de cursussen in de gemeente Berkelland:
- Ruurlo, 24 januari 13.00 uur: Klik & Tik voor echte beginners (1 op 1 begeleiding)
- Ruurlo, 24 januari 15.00 uur: Klik & Tik voor iets gevorderden (cursus wordt online gegeven)
- Neede, 26 januari 9.00 uur: Klik & Tik voor iets gevorderden
- Neede, 26 januari 9.00 uur: Klik & Tik voor echte beginners
- Neede, 26 januari 11.45 uur: Klik & Tik voor iets gevorderden
- Ruurlo, 28 januari 10.30 uur: Klik & Tik voor de iPad.
Deelname aan de cursussen Cursussen is gratis voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Niet-leden betalen 66 euro voor één cursus, of worden alsnog lid voor 56 euro (met gebruik van alle dienstverlening, incl. onbeperkt aantal cursussen). Aanmelden voor één van de cursussen of workshops kan via onderstaande website of via tel. 088-0062929.


www.oostachterhoek.nl/cursussen