In 2019 was er voor het laatst een slipjacht in Ruurlo. Foto: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman

In 2019 was er voor het laatst een slipjacht in Ruurlo. Foto: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman

Definitief geen slipjacht in Ruurlo

Algemeen

RUURLO - Er was nog een stille hoop dat de uitgestelde Ruurlose slipjacht van zaterdag 4 december afgelopen zaterdag zou kunnen worden verreden. Maar net als begin december waren zaterdag de terreinomstandigheden te drassig om de traditionele jacht doorgang te laten vinden.

Bijna vier decennia lang organiseert het Ruurlose Slipjachtcomité op de eerste zaterdag van december een slipjacht in Ruurlo, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Jacht Vereeniging (KNJV). “De slipjacht is in die periode wel eens eerder afgelast omdat de landerijen te nat en te drassig waren. Dat levert namelijk te veel gevaar op voor paarden en ruiters. Wel hebben we zelfs al eens met sneeuw gejaagd”, aldus voorzitter Anton Bretveld van het Slipjachtcomité Ruurlo.
De mogelijkheid om de jacht afgelopen zaterdag te organiseren kwam voor het comité beschikbaar omdat het Slipjachtcomité in Gelselaar bij voorbaat had afgezien van een jacht op de traditionele tweede zaterdag in december. Anton Bretveld: “We moeten evenals vorig jaar opnieuw een jaartje overslaan. De leden van KNJV hebben dit seizoen, dat begin november in Vorden werd geopend met de zogenaamde Sint Hubertusjacht, door corona en de natte terreinomstandigheden nog niet volop kunnen jagen.”