Meet-Inn in Borculo gaat over wonderen

Meet-Inn in Borculo gaat over wonderen

BERKELLAND - In tijden van crisis hopen velen op een wonder. Maar als er een plaatsvindt schrijven sommigen dat toe aan het lot of puur toeval. De Meet-Inn van zondag 12 december gaat in op wonderen en of ze nog bestaan. Gastspreker is ditmaal Leander Grooten.

De Meet-Inn is een maandelijks terugkerende samenkomst van kinderen, ouders, ouderen en voorbijgangers waarin ontmoeting en ‘zinzoeken’ centraal staat. Met een live band, een lunch en een gastspreker. Hoewel de Meet-Inn ingaat op de bijbelse verhalen is het geen kerkdienst. De live-band van zondag is akoestisch en de teksten van de liederen worden via een beamer vertoond zodat er kan worden meegezongen.

Bijbel als bron
Grote kans dat er aan de Bijbel wordt gedacht, als het over wonderen gaat. Dat deze verhalen soms niet te geloven zijn is logisch, legt gastspreker Grooten uit. “Het Boek bevat verhalen over gewone en bijzondere mensen en hoe zij God hebben ontmoet. Die vertellingen waren het toen waard om op te schrijven en tot op de dag van vandaag raken we er niet op uit gekeken. Da’s al een wonder op zich!” Tegelijkertijd wil Grooten ingaan op dat het iedereen elke dag kan gebeuren. “Wonderen zijn niet ouderwets, ze gebeuren nog elke dag. De kunst is om ze ook zo te ervaren. Ik daag mensen uit om het wonder in hun leven te leren herkennen, ook voor mij is dat telkens weer uitdagend.”

Zoeken en ontmoeten
De Meet-Inn is een plek om te ontmoeten en om ook God te zoeken. “Onze bron ligt in het christelijk geloof, maar we preken niet voor eigen parochie. We nodigen twijfelaars en onbekenden uit, om samen met ons te zoeken”, aldus Grooten, die als pionier verbonden is aan Borculo en omstreken.
Heel bewust is de Meet-Inn niet in een kerk (te hoge drempel), maar op een plek waar mensen van nature vaker komen. Afgelopen jaar was dat dat met name online, maar sinds de zomer zaten ze bij De Melktap in Geesteren. “Erg leuk dat gezinnetjes langskwamen en dat een groepje wielrenners ons bezocht tijdens de zondagse ritjes.”
Vanaf december is de Meet-Inn in Wijkgebouw De Koppel in Borculo (Kon. Julianastraat 37). “Bij droog weer is de deur naar de speeltuin open zodat de kinderen lekker kunnen spelen. Er is genoeg ruimte voor iedereen in de zaal.” De aanvang is 11.30 uur en de zaal is vanaf 11 uur open. Rond 12:30 uur wordt een lunch geserveerd en kan er volop worden nagepraat met elkaar.
Bij de Meet-Inn is een CoronaToegangsBewijs niet nodig, wel een mondkapje en voldoende afstand. Meer info via tel. 06-14847818 of op onderstaande website.


www.Nieuwerank.nl