De cover van het boek. Foto: PR
De cover van het boek. Foto: PR PR

Wa’k zo dachte: Hans Keuper bundelt columns in boek

Wa’k zo dachte: Hans Keuper bundelt columns in boek

DOETINCHEM - In de jaren ‘90 van de vorige eeuw begon dagblad De Gelderlander met de wekelijkse rubriek 'Met Achterhoekse Ogen'. De bedoeling hiervan was het leven in de Achterhoek speciale aandacht te geven op een eigen manier en verbindingen te leggen tussen de grote wereld en de kleinschalige samenleving van het land achter de IJssel. Persoonlijke ervaringen waren daarbij welkom. Eén van de schrijvers was Hans Keuper.

Er zijn nu 26 van deze columns geselecteerd en in boekvorm verschenen onder de titel 'Wa'k zo dachte'.
De teksten zijn hier en daar enigszins aangepast en een deel is door Keuper vertaald in de Achterhoekse variant van het Nedersaksisch. Al met al mag dit boek wel gezien worden als een 'piepgaetjen' met enig zicht op het verleden en op de aard van de schrijver.
Het uitbrengen van deze bundel werd mede mogelijk, doordat Keuper dit najaar de Willem Sluiter Prijs won.
Het boek telt 111 pagina's en is in een hard kaft gebonden.
Vanaf zaterdag 4 december is dit boek verkrijgbaar. Om 11.00 uur bezorgt Hans Keuper de eerste lading bij boekhandel Raadgeep en Berrevoets in Doetinchem, om 12.00 uur wordt er bezorgd bij boekhandel Rutgers in Varsseveld en om 14.00 uur bij boekhandel Kramer in Winterswijk. Bij deze laatste kan men tevens het boek laten signeren. Het boek is ook online te bestellen bij Achterhoekse boekwinkels en via


www.bohfoitoch.nl