Gwen Koers met haar ouders met het certificaat en de VVV-bon. Rechts Gérard Lips, districtscommissaris 110BZ. Foto: Arjen Dieperink
Gwen Koers met haar ouders met het certificaat en de VVV-bon. Rechts Gérard Lips, districtscommissaris 110BZ. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Gwen Koers districtswinnaar van Lions-vredestekenwedstrijd

Algemeen

RUURLO - Een paar weken geleden was Gwen Koers uit Ruurlo één van de prijswinnaar van de wedstrijd van de Lionsclub Lochem-Berkelland West voor het tekenen van een vredesposter. En maandag werd ze opnieuw in het zonnetje gezet: haar tekening was ook uitgekozen als beste van het gehele Lions-district. In de landelijke uitslag moest Gwen de eer laten aan een Eindhovense scholier.

Door Arjen Dieperink

De wedstrijd in Lochem-Berkelland West werd gewonnen door Gwen en Chris van Couwelaar en Winston Brink. Op het schoolplein van de openbare basisschool Kerst Zwartschool in Ruurlo kreeg Gwen vervolgens in het bijzijn van haar ouders en haar groep 8 de prijs van de best ingezonden vredestekening van het district. Die werd haar uitgereikt door Gérard Lips, de districtscommissaris 110BZ, één van de zes districten die de Lions Nederland kent. Er waren voor het hele district door zestig scholen zo’n duizend tekeningen ingezonden.
Gwens prestatie vond Districtscommissaris Gérard Lips zeer bewonderenswaardig. “Wij zijn er trots op dat zij in de prijzen is gevallen”, zei hij. Daarna overhandigde hij een gedrukte versie van haar tekening, het bijbehorende winnaarscertificaat en een waardebon van vijftig euro.
“Gaat zij ook naar Amerika?” werd er door enkele kinderen van groep 8 geroepen. Lips antwoordde de kinderen: “Gwens mooie tekening heeft ondertussen ook meegedaan in de landelijke Lionswedstrijd. Helaas, zij heeft niet de landelijke eerste prijs gewonnen, dus daar gaat iemand anders naartoe.”
Gwens ouders feliciteerden hun dochter en namen haar prijs en de poster van haar tekening vast mee naar huis, waarna Gwen zich weer bij haar klas voegde, in de gymzaal.