Afgelopen zaterdag troffen bestuursleden van IJsclub Ruurlo voorbereidingen voor een nieuw schaatsseizoen. Foto: PR
Afgelopen zaterdag troffen bestuursleden van IJsclub Ruurlo voorbereidingen voor een nieuw schaatsseizoen. Foto: PR

IJsclub Ruurlo langs de deur met seizoenskaarten

Algemeen

RUURLO - De afgelopen maand zijn de vrijwilligers van IJsclub Ruurlo weer op pad gegaan om de leden te bezoeken voor de voorverkoop van nieuwe seizoenskaarten. Vorig jaar vond de vereniging het niet verantwoord om ‘langs de deuren te gaan’ in verband met de destijds geldende strenge coronamaatregelen. De seizoenskaarten bleven toen één jaar extra geldig.

“We hebben vorig jaar nog een mooi aantal dagen kunnen schaatsen en mochten daarbij ook een groot aantal nieuwe leden verwelkomen via onze website. Maar het was voor de club van belang dat de voorverkoop dit seizoen wel door kon gaan”, aldus voorzitter Geert Cornelissen van de ijsclub.
Vorig seizoen zette de Ruurlose ijsclub twaalf extra enthousiaste vrijwilligers in om gedurende de openstelling hand- en spandiensten te verrichten. Diezelfde vrijwilligers hebben aangegeven ook dit jaar weer mee te willen helpen. “Daar zijn we erg blij mee, want we verwachten dat deze extra hulp welkom is als de baan weer open kan. Vorig jaar hebben we de algemene ledenvergadering digitaal georganiseerd. Dit jaar stellen we de beslissing voor een digitale of fysieke vergadering uit tot nader order. Hoewel digitaal vergaderen prima kan geniet een fysieke vergadering met een hapje en drankje achteraf de voorkeur. Mocht dat in het voorjaar verantwoord zijn, dan willen we dat proberen”, aldus Cornelissen.
De algemene ledenvergadering stond aanvankelijk gepland op 9 december. In het voorjaar zal de vereniging een nieuwe datum plannen en deze met haar leden delen. Traditiegetrouw gaat op 1 december het water op de baan aan de Wiersseweg. Laat de ‘Russische beer’ nu maar komen.
Meer informatie over een eventuele openstelling en eventueel geldende coronaregels kan men terecht op de website van IJsclub Ruurlo.


www.ijsbaanruurlo.nl