Een screenshot van de livestream van de Mensa SlimmerIQuiz . Foto: PR
Een screenshot van de livestream van de Mensa SlimmerIQuiz . Foto: PR

Slimmeriken Da Vinci Berkelland halen landelijke finale

Drie leerlingen Needse school reiken ver in Slimmer!Quiz

NEEDE - Maartje Harkema, Ryan van Ginkel en Jurre Schuurman hebben het geschopt tot de landelijke finale van de Slimmer!Quiz. Het werd een dag van lastige maar ook leuke strijd met veel enthousiaste deelnemers. Het drietal eindigde niet bij de top drie, maar sleepte wel een toffe goodiebag in de wacht.

Maartje, Ryan en Jurre zijn leerlingen van de Da Vinci Berkelland, de basisschool voor hoogbegaafde kinderen. Eerder wonnen zij wel de regionale scholenstrijd van de SlimmerIQuiz. Dat was op 10 november en ze verdienden daarmee een plek in de landelijke finale op 17 november. Het Needse drietal streed tegen zestien andere teams. Door corona werd deze finale online gehouden en uitgezonden via een livestream.
De SlimmerIQuiz is een initiatief van de Mensa, de hoogbegaafdenvereniging van Nederland. Bij de quiz gaat het niet om het oplepelen van weetjes of antwoorden vinden die je zo kunt googelen, maar meer over logica en ‘out of the box' denken. De deelnemers moeten daarom niet alleen beschikken over veel creativiteit en samenwerkingsvermogen, maar vooral over een goed stel hersens om de pittige vraagstukken op te lossen.