Hulde aan huis voor jarenlange inzet

Hulde aan huis voor jarenlange inzet

KWF Ruurlo huldigt bestuursleden en collectanten

RUURLO – KWF-afdeling Ruurlo had vorige week tijdens een gezellig samenzijn een aantal jubilerende collectanten en een tweetal bestuursleden die afscheid namen van de afdeling collectief in het zonnetje willen zetten. Maar in verband met de nieuwe corona maatregelen zag men van die collectieve huldiging af. De jubilarissen en de afscheid nemende bestuursleden werden nu door twee bestuursleden thuis bezocht.

Door Jan Hendriksen

In verband met hun 25-jarige inzet als collectant werden Hentje Brand, Janny Wolsink en Francis Floors evenals bestuurslid Martin Wiegerinck in het zonnetje gezet. De collectanten die hun 40-jarige jubileum bereikten zijn Riki ten Dolle, Janny Willemsen en Bert Zevalkink. 

Daarnaast werd er afscheid genomen van twee bestuursleden, Martin Wiegerinck en Gerrit Weijman. Wiegerinck (80) maakte 25 jaar deel uit van het bestuur en hield zich voornamelijk bezig met de coördinatie van de collectanten en het benaderen van nieuwe collectanten. “We kunnen als afdeling Ruurlo nog steeds in heel Ruurlo collectanten wegzetten. Ook in het buitengebied. Dat kost de nodige tijd en energie. Maar het geeft wel een voldoening dat we nog steeds voldoende collectanten hebben en bereid vinden om te collecteren”, aldus Wiegerinck. Weijman (73) had tien jaar zitting in het bestuur. Naast de coördinatie en werving collecteerde Weijman ook steevast. “Ik had een vaste route op het Ruurlose bedrijventerrein. De contacten met de ondernemers paste me wel.” Zowel Wiegerinck als Weijman willen de aankomende tijd nog wel hand-en-spandiensten blijven verrichten voor KWF Ruurlo. De nieuwe bestuursleden zijn Arthur Heister en Dini Nijland.

KWF is een stichting die zich inzet voor bestrijding van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving. Dat gebeurt samen met vrijwilligers, donateurs, patiënten, artsen en onderzoekers. De officiële naam van de stichting is Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding. Sinds november 2003 werkt de stichting onder de naam KWF Kankerbestrijding.