Tara en Larissa hadden een primeur voor RGV Ruurlo om het eerste team te zijn wat deelneemt in het B- niveau en behaalden ze drie zilveren medailles. Foto: PR.
Tara en Larissa hadden een primeur voor RGV Ruurlo om het eerste team te zijn wat deelneemt in het B- niveau en behaalden ze drie zilveren medailles. Foto: PR.

Geslaagd acro-weekend RGV

Algemeen

RUURLO – Na lang wachten was het afgelopen weekend eindelijk zover. Een gedeelte van de acro-gymnasten van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV waren afgereisd naar Breda voor de Breda Open Acrobatics Cup (BOAC). De achttien sporters kwamen uit in drie verschillende niveaus en voor iedereen was het de eerste wedstrijd in ruim 1,5 jaar.

Alle teams hebben genoten van het feit dat ze weer op de wedstrijdvloer stonden en voor Tara en Larissa was er zelfs drie keer een zilver medaille. Zaterdag was het de beurt aan de vier D – Junior teams en het damespaar Britt en Alien mocht voor RGV Ruurlo het spits afbijten. Met een vrolijke choreografie en strakke elementen hebben ze een mooie zevende plaats behaald. In dezelfde categorie lieten Linn en Laura ook hun oefening zien. Helaas had dit team last van een blessure, maar hebben ze zich niet uit het veld laten slaan en zijn ze op een prima negende plaats geëindigd. Tijdens dezelfde wedstrijdronde stonden ook de Damesgroepen D – Junior op de vloer. Mirte, Juliët en Noya hebben, ondanks de zenuwen, een mooi resultaat weten neer te zetten. Met een score van 21,530 punten behaalden ze een vijfde plaats en was deze score ook de hoogste score voor RGV Ruurlo dit weekend. Kyra, Hiske en Benthe lieten een strakke oefening zien, maar helaas maakte ze een klein foutje met grote gevolgen. Door dit foutje zijn ze op de tiende plaats geëindigd. Laat op de zaterdagmiddag was het tijd voor de volgende categorie, Damesgroep C – Junior. Yulia, Isolde en Alysia deden voor het eerst mee in het C – niveau en lieten zien dat ze op de goede weg zijn. Hier en daar nog wat verbeterpunten in hun balans en tempo-oefening, maar al met al zijn ze zeer tevreden met hun tiende plaats.

Pech
Zondagochtend stonden Lotte, Anne en Marit (Damesgroep C-Senior) op de vloer en voor Anne en Lotte was het ook hun eerste wedstrijd in het C - niveau. De dames hadden wat pech met de wijziging in het reglement maar ze mogen zeer tevreden zijn met wat ze hebben laten zien en mogen trots zijn op hun twaalfde plek. Als laatste mochten Tara en Larissa de vloer betreden. Zij hadden een primeur voor RGV Ruurlo om het eerste team te zijn dat deelneemt in het B-niveau. Met twee artistiek mooie oefeningen hebben de dames drie zilveren medailles behaald (balans, tempo en allround). Al met al was het een geslaagd en gezellig weekend en was iedereen vooral erg blij dat er eindelijk weer een wedstrijd werd georganiseerd. Op naar hopelijk een mooi wedstrijdseizoen.