Achterhoekers scoren matig bij Championstour klootschieten

Algemeen

RUURLO - De klootschiettoppers uit Nederland stonden op zaterdagmorgen 20 november al vroeg klaar voor de eerste van de drie Championstour wedstrijddagen onderdeel straat. De klootschieters uit de regio lieten slechts matige resultaten zien. Mogelijk waren ze wat aangeslagen omdat zowel Patrick als Suzan Zieverink van KV ’t Broek (Ruurlo) zich hadden afgemeld vanwege een positieve coronatest.

De locatie was het EK-parkoers van 2016 in Tilligte. Tijdens twee omlopen van tien schoten wordt bepaald wie de beste is en met de beste score naar huis aan gaat. Inzet van de Championstour is een plek op het EK 2022 bij de VSHB in Duitsland, tijdens het Hemelvaartsweekend. De beste tien mannen, zes vrouwen, vier jongens en drie meisjes zullen afgevaardigd worden namens de Nederlandse klootschieters Bond. (NKB).
Bij de mannen zijn naast de afwezige Patrick Zieverink vier klootschieters uit de Achterhoek vertegenwoordigd: Jurgen en Arno te Brake en Ramon Halleriet van KV Zwolle (Groenlo) alsmede Gido Beumer van Klein Dochteren (Lochem). Hun scores vielen tegen. In de eerste omloop ging het nog vrij redelijk met een achtste plaats voor Jurgen (1395 meter), een negende plaats voor Ramon (1376 meter), een twaalfde plaats voor Arno (1295 meter.) en een zeventiende plaats voor Gido (1179 meter). Allen ver verwijderd van de winnaar Luuk Zanderink uitkomend voor KV Beuningen die met een fenomenale afstand van 1711 meter veruit de beste was. De tweede omloop was duidelijk minder voor de Achterhoekers wat resulteerde in de volgende tussenstanden na twee omlopen. Ramon dertiende (2543 meter.), Arno vijftiende (2509 meter.) en Gido achttiende (2406 meter).
Bij de vrouwen zijn er naast Suzan Zieverink geen vrouwen uit de Achterhoek die zich geplaatst hebben voor de eindronden. Opvallend was dat Lindsy Leussink van KV de Huier (Geesteren) beide omlopen winnend wist af te leggen met een nette totaalscore van 2550 meter. Zowel bij de jongens als de meisjes zijn er helaas geen afgevaardigden uit de Achterhoek. Hopelijk zullen de resultaten de volgende wedstrijddag (4 december) beter zijn. Deze wedstrijden worden wederom in Tilligte georganiseerd.