3D-printen bij BIEBlab. Foto: PR
3D-printen bij BIEBlab. Foto: PR

3D ontwerpen en printen bij het BIEBlab

Algemeen

BERKELLAND – Op 1 december (Ruurlo) en 8 december (Eibergen) staat BIEBlab in het teken van de 3D-printer. In beide vestigingen begint het BIEBlab om 15.00 uur. 

Het aanmelden gaat via site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of 088-0062929 en de deelnamekosten bedragen 2,50 euro. Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. 

Ontwerpen en printen
Al op de hoogte dat de bibliotheek twee prachtige 3D-printers heeft? Hiermee kan men z’n eigen ontwerpen printen. Hoe dat werkt? Dat wordt helemaal uitgelegd. Van leren een ontwerp te maken, deze in 3D om te zetten tot het vervolgens printen Belangstellenden mogen komen 3D-printen.

Activiteiten
Twee keer per maand worden er in twee vestigingen in Berkelland activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. In Ruurlo is dat op de eerste en derde woensdag van de maand, in Eibergen op de tweede en vierde woensdag in de maand. De ene keer verzorgt ‘Culturije’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.