Met een beetje aandacht en handigheid van de vrijwilligers kunnen horloges, stofzuigers messen en (snoei)scharen nog jaren mee, na bezoek aan het Repair Café. Foto: PR
Met een beetje aandacht en handigheid van de vrijwilligers kunnen horloges, stofzuigers messen en (snoei)scharen nog jaren mee, na bezoek aan het Repair Café. Foto: PR

Repair Café open met actuele coronaregels

Algemeen

BORCULO - Repair Café Berkelland blijft vooralsnog open voor mensen die hun spullen een tweede kans willen geven. Maar de organisatie vraagt wel aandacht voor de coronaregels en aanbevelingen, rondom onder andere de hygiëne en bezoekersaantallen.

Men kan bij Repair Café Berkelland terecht voor reparatie van defecte apparaten, botte gereedschappen en niet lopende horloges. Bij Repair Café Berkelland steekt men ook in deze pittige tijden de handen uit de mouwen. Uiteraard volgens de actuele coronaregels waaronder het verzoek een mondkapje te dragen, anderhalve meter afstand te bewaren en slechts één persoon tijdens het brengen en ophalen van de spullen.

Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin, en keuken- apparaten, elektrische gereedschappen en het vervangen van horlogebatterijen. Repair Café Berkelland heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte- en ook nieuwe onderdelen.

Ook voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkel grasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen kan men bij het RCB terecht, waar deze weer professioneel perfect scherp worden gemaakt.

Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan worden onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.

Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met de coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, dagelijks van maandag tot en met zaterdag via tel. 06-57 977 625 of per e-mail naar repaircafeberkelland@kpnmail.nl.

Messen en scharen kunnen na een slijpbeurt vaak nog jaren mee. Foto: PR