Jong Gelre Ruurlo speelt revue eenmalig op zondagmiddag

RUURLO – “Het was een moeilijk besluit. Maar we hebben in de afgelopen weken zoveel energie en tijd in het evenement gestoken dat we onze leden niet wilden teleurstellen. Alles zou dan voor niets zijn geweest. In samenspraak met Geert van Tuil van De Keizerskroon, en met de op dit moment geldende corona maatregelen in de handen, hebben we er voor gekozen om de twee revueavonden van vrijdag- en zaterdagavond samen te voegen tot een middagvoorstelling op zondagmiddag.” Dit laat secretaris Britt Nieuwenhave van Jong Gelre Ruurlo weten. 

Door Jan Hendriksen

En zo kan het gebeuren dat Jong Gelre Ruurlo zondagmiddag 21 november om 14.00 uur alsnog eenmalig de revue ‘Reuring in de brouwerij’ in zaal De Keizerskroon op de planken brengt nu momenteel de horeca na acht uur ‘s avonds haar deuren moet sluiten in verband met de geldende coronamaatregelen. Dit jaar duiken de jongeren met de revue in het leven van kroegeigenaar Freddy. Samen met zijn vrienden en vaste gasten Leendert, Anja, Erik en Eric. Daarnaast is Hanneke een regelmatige gast. Maar is Hanneke wel degene wie ze denken dat ze is? Freddy krijgt te maken met een landelijk ingevoerd alcoholverbod dat ingevoerd wordt door de politieke partij ‘Praat’. Freddy en de stamgasten onderzoeken de verschillende mogelijkheden om, zonder alcohol te schenken, de kroeg voort te kunnen zetten. Dit gaat gepaard met legale en illegale ideeën. Dit jaar is de revue geschreven door de Jong Gelre leden Gwen Meerbeek, Merijn Weenk, Bianca Pasman, Luuk Wezinkhof, Britt Nieuwenhave, Bart Tiessink en Sofie Radstaak en staat de revue onder leiding van de nieuwe regisseur Anouk Goessens. Floor van Zijtveld verzorgt de dans. Floor Evers en Miranda Klein Ovink zullen weer op het podium verschijnen met de zang en de jongens van de bouw stonden onder leiding van Yke van Tuijl.
Toegangskaarten kan men reserveren bij De Keizerskroon, tel. 0573-451416, via de Facebook pagina van Jong Gelre Ruurlo of via Whatsapp tel. 06- 18790257. De kaarten kosten 8 euro. Het corona-toegangsbewijs is zondagmiddag van toepassing. De zaal gaat om 13.00 uur open.