Marrit Groot Zevert, jeugdcoördinator van Sophia's Lust nam het naambordje van het Naoberfonds in ontvangst, uit handen van voorzitter Kees Koolschijn. Foto: PR

Marrit Groot Zevert, jeugdcoördinator van Sophia's Lust nam het naambordje van het Naoberfonds in ontvangst, uit handen van voorzitter Kees Koolschijn. Foto: PR

Subsidie van Naoberfonds voor' De rattenvanger van Ruurlo'

Jeugdproject Sophia's Lust verbindend en vernieuwend

RUURLO – De Ruurlose muziekvereniging Sophia's Lust bestaat dit jaar 160 jaar. Ter ere van dit lustrum hebben enkele enthousiaste leden van Sophia's Lust' het project 'De rattenvanger van Ruurlo' op poten gezet. Ze willen hiermee kinderen en jongeren een muzikaal podium geven. 

Niet alleen kinderen die lid zijn van een muziekvereniging maar ook kinderen die geen lid zijn van een muziekvereniging, ongeacht het instrument dat ze bespelen. “Het is belangrijk dat alle kinderen een muzikaal onderkomen krijgen", aldus voorzitter Liezette Jansen van Sophia’s Lust.
Het project vertelt het verhaal van de rattenvanger van Ruurlo. De arrangementen zijn speciaal geschreven. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren in Berkelland een podium krijgen en samen muziek kunnen maken. Op donderdag 4 november ontving Sophia's Lust de voor het project aangevraagde subsidie uit handen van Kees Koolschijn, voorzitter van het Naoberfonds. Marrit Groot Zevert, jeugdcoördinator nam namens de vereniging het bordje in ontvangst in aanwezigheid van Nick te Brake van de gemeente Berkelland. De adviescommissie van het Naoberfonds is enthousiast over het plan. Hierdoor worden kinderen en jongeren nog meer gestimuleerd om muziek te maken en zich verder te ontwikkelen. Het project is verbindend en vernieuwend en daarom wordt de subsidie toegekend, aldus het Naoberfonds.
“Uiteindelijk willen we samen met andere disciplines waaronder zang, dans en theater een geweldige eindproductie neerzetten. Dit zal plaatsvinden in juni 2022. We zijn heel blij met de subsidie van het Naoberfonds. Het is een belangrijke erkenning dat we met dit project op de goede weg zitten”, meent Liezette Jansen.
Aanmelden voor het jeugdproject is overigens nog steeds mogelijk.