Broer en zus Zieverink geplaatst voor laatste voorrondes EK 2022 klootschieten

RUURLO – Op zaterdag 6 november werd de derde wedstrijddag van de Champions Tour onderdeel veld en zetten georganiseerd door de Nederlandse Klootschieters Bond. Het strijdtoneel was ditmaal de veldbaan in het Twentse Reutum, één van de mooiste van Nederland. Tijdens twee omlopen van zeshonderd meter per wedstrijddag wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten naar huis gaat. Tevens werd zaterdag de eerste schifting gemaakt richting de kwalificatie voor deelname aan het Europese kampioenschappen 2022.

Ondanks het vochtige weer van afgelopen week lag de baan er goed bij. Vanuit de Achterhoek waren Ruurloërs Patrick en Suzan Zieverink van de partij. Patrick Zieverink was in betere vorm dan op de eerste twee wedstrijddata en werd in de eerste veldwedstrijd zevende met een score van zeven schoten en 49,30 meter, dertig centimeter voor directe tegenstander Bas Senger. In de tweede wedstrijd werd hij negende met een score van zeven schoten en 52 meter. Zowel in de eerste als de tweede omloop was het verschil bij de heren tussen een goede en matige notering minder dan twintig meter. Het onderdeel zetten, dat na de veldwedstrijden wordt georganiseerd, verliep nog beter voor Patrick. De totaal afstand van de drie schoten door de lucht (met een kloot van 475 gram) bedroeg maar liefst 192,35 meter (schoten van 62,70, 64,70 en 64,95 meter). Wederom een nieuw persoonlijk record en een mooie eerste plaats. Ook het totaalklassement wordt door hem aangevoerd.

Bij de vrouwen was de eerste omloop spannend. Erg kleine verschillen tussen de nummer een, twee en drie. Suzan Zieverink werd derde met een score van zeven schoten en 32 meter. In de tweede omloop ging het net iets verder en kwam ze op een score van zeven schoten en 36 meter. Ditmaal resulterende in een tweede plaats. Helaas ging het voor Suzan bij zetten minder dan de vorige twee wedstrijden. Hier gooien de dames met de 375 gram zware kloot. Met een score van 109 meter totaal en een derde plaats is dit aanzienlijk minder dan de 138 meter van vorige keer. Aangezien bij zetten een resultaat geschrapt mag worden, werd ze alsnog eerste in het totaal klassement.

Gecombineerd met de resultaten van de vorige twee veldwedstrijden zijn zowel Patrick als Suzan Zieverink door naar de volgende en laatste selectieronde voor deelname aan het EK 2022. Deze volgende ronde start 29 januari 2022. Over twee weken start de CT straat, waar namens de Achterhoekse Klootschieters Federatie naast Patrick en Suzan Zieverink ook Jurgen en Arno te Brake en Ramon Halleriet deelnemen.