Zwolle verspeelt voorsprong

RUURLO – Voor het eerst in lange tijd was er voor de Achterhoekse klootschietcompetitie weer een competitiewedstrijd in Warnsveld. Klootschietvereniging Warnsveld is sinds vorig seizoen overstapt van de Klootschieters Federatie IJsselstreek (KFIJ) naar de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF). Het overgrote deel van de spelers was zeer enthousiast over de nieuwe parkoersen. Ondanks de dreigende regen viel de neerslag gelukkig mee.

Zwolle 1 (Groenlo) mocht tegen ’t Broek 2 (Ruurlo) als eerste van start. Het team uit Zwolle was niet compleet door afmeldingen van meerdere teamleden. Hierdoor zag ’t Broek 2 kansen tegen de regerend kampioen en geep die met beide handen aan, door met maar liefst vijf schoten verschil te winnen. Ook Klein Dochteren (Lochem) maakte gebruik van deze mogelijkheid en won met 49 schoten, tien schoten verschil met Zwolle en pakte de dagzege.
Zowel Respelhoek (Geesteren), ’t Broek 1, Onderlingen (Haarlo) en Eibergen wonnen (ruim) van Zwolle. In de tussenstand staan Zwolle en Klein Dochteren nu gelijk aan kop, gevolgd door Respelhoek en ’t Broek. In de tweede klasse was het spannend wie de dagzege zou grijpen. Onderlingen 2 wist Klein Dochteren 2 op meters voor te blijven, beide met een score van 61 schoten. Dijkhoek (Borculo) en Heksenkring (Barchem) volgden op een en twee schoten achterstand. In de lagere klassen viel op dat ’t Broek 5 ondanks een goede derde plaats naar de zesde plaats zakte in het algemeen klassement. De volgende AKF competitie is bij de Onderlingen in Haarlo op 13 november.