Nationale klimaatweek met kersverse
Berkellandse klimaatburgemeester

BERKELLAND - De nationale klimaatweek loopt nog tot en met 5 november. De week is bedoeld om te laten zien wat er allemaal al in Nederland gebeurt voor een beter klimaat. Ook wordt er aandacht gevraagd voor wat er allemaal nog nodig is om de doelen van 2030 te behalen. De week is georganiseerd door het ministerie van economische zaken en Klimaat. Het doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Want hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor alles en iedereen. Niets doen is geen optie. 

Als ambassadeurs van het klimaat zijn er 142 klimaatburgemeesters gevonden. Ook Berkelland heeft een klimaatburgemeester, Andra Weg uit Ruurlo. Zij bezoekt deze dagen initiatieven, groot en klein, die een bijdrage leveren aan het klimaat. Zij maakt hiervan korte vlogjes, die ze op social media worden gepost: https://www.facebook.com/andra.weg/

“Het gaat mij er vooral om te laten zien dat elke stap er één is, hoe klein ook. En dat we allemaal een stapje kunnen maken. Ik zal daarom ook kleine voorbeelden laten zien van wat je thuis kunt doen. Ik ga daar ook na 5 november mee door, tot 31 december mag ik me nog klimaatburgemeester van Berkelland noemen. En ook daarna zal ik mijn handafdruk blijven vergroten, er zijn immers nog heel veel stappen te maken. Hoe meer mensen ik kan inspireren tot het nemen van een eerste stap, hoe beter! Het gaat er namelijk niet om wat je verliest als je je inzet voor het klimaat. Het gaat erom wat je er voor terugkrijgt: een betere wereld, betere woonomgeving, lagere energierekening, gezonder eten, meer beweging. Er is zoveel meer te winnen als we klimaat bewuster gaan wonen, reizen, consumeren en eten.”

Wie wil dat Andra ook bij hem of haar langskomt, kan een appje sturen naar 06-82919806. Andra fietst deze klimaatweek door Berkelland, te herkennen aan het vlaggetje (gemaakt van een gerecyclede airbag) op de fiets. Het schema ziet er grofweg als volgt uit:

Op woensdag is er nog een bedrijfsbezoek in Beltrum en op donderdag twee bedrijfsbezoeken in Borculo. Dan op vrijdag nog enkele bedrijfsbezoeken in Ruurlo.

Voor meer informatie en inspiratie: https://www.iedereendoetwat.nl/nkw