Werk van Elly Overberg.  Foto: PR
Werk van Elly Overberg. Foto: PR

Tentoonstelling en verkoop kunstwerken van Elly Overberg

Algemeen

GELSELAAR/OLDENZAAL - Het werk van de Gelselaarse kunstenaar Elly Overberg wordt tentoongesteld in een verkoopexpositie. Deze tentoonstelling, georganiseerd door haar vrienden, is op vrijdag 12 en zaterdag 13 november te bezoeken in de Oldenzaalse Hofkerk. Overberg lijdt aan een ernstige hersenziekte en met deze verkoopexpositie hoopt men dat haar werk bij mensen terechtkomt bij liefhebbers van haar werk.

Elly werkte als beeldend kunstenaar, vormgever en illustrator. Ze is geboren in Oldenzaal en komt uit een kunstzinnige familie. Haar opa was kunstschilder en fotograaf. Haar vader Theo Overberg, een voor Oldenzaal niet onbekende goud- en zilversmid. De inmiddels overleden en internationaal bekende kunstenaar Herman Krikhaar was haar neef. Elly was als kind al gefascineerd door het schilderwerk van haar opa. Van hem kreeg ze haar eerste verf en penselen. Ze studeerde af aan de AKI, de academie voor kunst en industrie te Enschede en aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Zij werd een leerling van de bekende illustrator Bert Bouman en werkte jarenlang met hem samen. Elly heeft veel kinderboeken en schoolboeken geïllustreerd. Menig kind heeft op de basisschool geschiedenis, aardrijkskunde of biologieboeken gehad, die door haar geïllustreerd zijn. 

Elly Overberg is getroffen door een ernstige hersenziekte en dit vormde de aanleiding voor de verkoopexpositie. Door de coronaperikelen moest dit verleden jaar helaas gecanceld worden. Elly woont sinds enkele jaren in Het Borsthuis in Hengelo. En dat betekende dat haar huis en atelier in Gelselaar ontruimd moesten worden en haar hele collectie van illustraties en schilderijen een nieuwe plek moet krijgen. Vrienden hebben in overleg met haar en haar kinderen het initiatief genomen om te zoeken naar een nieuwe bestemming voor het bijzondere werk van Elly. Daarbij is het belangrijkste dat haar kunst niet verloren gaat en bij mensen komt die haar werk kunnen waarderen. Dat betekent dat haar werk voor lage prijzen wordt verkocht. Daarvoor organiseren haar vrienden een verkooptentoonstelling van haar werk in de Hofkerk (Oldenzaal) op vrijdag 12 november van 14.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 13 november van 10.00 tot 16.00 uur. De opbrengst van de verkoop gaat naar de stichting Wens Ambulance. Verdere info: Marjan Detert, 06-620380279. 


overbergisverbeelding.nl

Werk van Elly Overberg. Foto: PR