Andra Weg, eerste klimaatburgemeester van Berkelland. Foto: PR
Andra Weg, eerste klimaatburgemeester van Berkelland. Foto: PR

Andra Weg eerste klimaatburgemeester van Berkelland

Algemeen

BERKELLAND - Andra Weg (49) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Berkelland noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor haar medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Andra Weg de inwoners van Berkelland inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Andra uit gemeente Berkelland is één van hen. Met haar eervolle benoeming hoopt zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren.
De 49-jarige is veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Weg: ‘’Ik heb thuis al veel gedaan om onze impact te verkleinen, denk aan verbeteren biodiversiteit en zonnepanelen. Ik ben gemeenteraadslid en probeer zoveel mogelijk punten die tot verbetering van het klimaat leiden binnen te halen. Daarnaast ben ik net klimaatcoach geworden. Ik wil graag tijdens de Nationale Klimaatweek een wandeltocht maken door onze plattelandsgemeente om zoveel mogelijk initiatieven onder de aandacht te brengen.