Foto: PR
Foto: PR Paul Remmelts

Bieb biedt hulp bij het
digitaler worden

Nieuwe cursussen starten in november

BERKELLAND - De wereld wordt steeds digitaler. Meer en meer wordt aan de burger gevraagd om zaken digitaal te regelen. Het aanvragen van toeslagen, het regelen van een verlenging van je rijbewijs, contact leggen met je huisarts of ziekenhuis. Maar wat als je niet zo digivaardig bent? De Bibliotheek Oost-Achterhoek biedt graag hulp in de vorm van cursussen, workshops en spreekuren.

Er worden verschillende cursussen in de Bibliotheken in de Oost-Achterhoek georganiseerd: Computercursussen Klik & Tik (voor echte beginners en iets gevorderden), Digisterker (waarbij er hulp geboden wordt bij zaken waarvoor je een DigID nodig hebt), Digitaal Gezond (over het gebruik van de digitale toepassingen rond zorg en welzijn), Digitheek (korte workshops over uiteenlopende onderwerpen), maar ook spreekuren waarbij men met een gerichte vraag terechtkan bij een medewerker.
Meer informatie hierover is te vinden op: www.oostachterhoek.nl/cursussen. Natuurlijk kunnen geïnteresseerden ook terecht in de bibliotheekvestigingen, waar een handige folder met informatie en het programma klaarligt en waar medewerkers meer informatie kunnen verstrekken.

In de gemeente Berkelland starten op de volgende momenten cursussen: 5november, 10.30 uur in Ruurlo: Klik & Tik op de iPad; 8 november, 13.00 uur in Ruurlo: Klik & Tik voor echte beginners; 9 november, 14.00 uur in Ruurlo: Workshop patiëntenportaal (Digitaal Gezond); 10 november, 9.00 uur in Neede: Klik & Tik voor echte beginners; 10 november, 10.45 uur in Neede: Klik & Tik voor iets gevorderden; 11 november, 13.00 uur in Eibergen: Klik & Tik voor echte beginners; 11 november, 15.15 uur in Eibergen: Klik & Tik voor iets gevorderden; 16 november, 14.00 uur in Ruurlo: Workshop Thuisarts (Digitaal Gezond); 23 november, 14.00 uur in Eibergen: Workshop gezondheidsapps (Digitaal Gezond); 30 november, 14.00 uur in Eibergen: Workshop apotheek.nl (Digitaal Gezond).

Cursussen zijn gratis voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Niet-leden betalen 60 euro voor één cursus, of worden alsnog lid voor 55 euro (met gebruik van alle dienstverlening, incl. onbeperkt aantal cursussen). De workshops Digitaal gezond zijn voor iedereen gratis.

Aanmelden voor één van de cursussen of workshops kan via www.oostachterhoek.nl/cursussen, of via 088-0062929.