De vrijwilligers van de STAR (Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo) hadden er een ware happening van gemaakt. Maar liefst elf spoken liepen er rond in het doolhof  Foto: PR.

De vrijwilligers van de STAR (Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo) hadden er een ware happening van gemaakt. Maar liefst elf spoken liepen er rond in het doolhof  Foto: PR. 

Volop griezelen tijdens spokentocht in het Doolhof

Algemeen

Volop griezelen tijdens spokentocht in de doolhof

RUURLO – Bij volle maan, gure wind en een spatje regen was het woensdagavond 20 oktober tijdens de traditionele spokentocht in de Ruurlose doolhof echt griezelen. De vrijwilligers van de STAR (Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo) hadden er een ware happening van gemaakt. 

Maar liefst elf spoken liepen er rond in de doolhof. Bovendien was die helemaal in sfeer gebracht met spinnen, maskers en mooie lichteffecten met bijpassende geluiden. Speciaal was er voor de jeugd een spokenpuzzel. Hieraan hebben er 162 deelgenomen. Ondanks de slechte weersvoorspelling en een regenbui bij de start waren er in totaal 262 mensen afgekomen op deze happening en die waren zeer enthousiast over het gebodene. Hoewel het wat minder bezoekers waren dan voorgaande jaren, was de organisatie toch tevreden met de opkomst. 

Einde
Voor dit jaar nadert het einde van de openstelling van de doolhof. Deze sluit op 31 oktober de poorten en gaat weer open op 1 april volgend jaar. De prijswinnaars van de spokentocht zijn: 1. Jasmijn Methorst uit Amsterdam; 2. Siena Vredeling uit Purmerend; 3. Familie van Tuijl uit Ruurlo.