De Wiersse in herfstkleuren. Foto:PR
De Wiersse in herfstkleuren. Foto:PR

Tuinen van De Wiersse tonen kleuren van de herfst

VORDEN - De tuinen van De Wiersse in het Achterhoekse coulisselandschap tonen nu hun herfstkleuren. De tuinen aan de Wiersserallee 9 in Vorden zijn tijdens de open dag zondag 24 oktober van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

De herfst ervaren in de tuinen van de Wiersse is een stap terugzetten in de tijd. De moerascypressen bij het water kleuren roodbruin en de tulpenboom bij de slotgracht toont zijn bijzondere, goudgele blad. Mispels en ciderappels staan te wachten op de nachtvorst. In de borders bloeien hemelsleutels en herfstasters en in de buxusparterre de laatste rozen.

De taxushagen zijn strak geschoren en randen van paden recht geknipt terwijl op de achtergrond de verwildering en verkleuring van de natuur de poƫtische romantiek van de tuinen naar een nieuw hoogtepunt brengt. Hier ervaart de bezoeker tuinkunst zoals in Engeland, Frankrijk of Italiƫ te vinden is, maar in dit geval direct verbonden met het omliggend landschap.

Tickets zijn online en aan de deur verkrijgbaar. Eenvoudige catering en toiletten aanwezig. Honden worden niet toegelaten. Kinderen tot zestien jaar en vrienden van de Wiersse hebben gratis toegang. Voor andere openingstijden of groepsbezoek wordt verwezen naar de website.


www.dewiersse.com