Deelneemster aan het Eventing Barchem. Foto: Tara Bente
Deelneemster aan het Eventing Barchem. Foto: Tara Bente

Eventing Barchem Nederlands hippisch topevenement

BARCHEM - Op het terrein aan de Brinkerinkweg vindt in het weekend van 23 en 24 oktober Eventing Barchem plaats. Zowel paarden- als ponycombinaties zullen aan de start verschijnen. Deelnemers zullen een dressuurproef, springparcours en cross-country afleggen. De resultaten van al deze onderdelen bepalen het eindklassement.

Voor deze editie heeft parcoursbouwer Hendrik Jan Arendsen Raedt samen met vele vrijwilligers zijn best gedaan om er een uitdagende cross-country neer te zetten.
Paardensporters uit heel Nederland zullen afreizen naar Barchem. Van ruitersportvereniging Barchem zullen onder andere Henk Harkink, Marjan Ruiterkamp, Lotte Elferink, Dennis Nijhof, Danique Weernink, Merle Luiten, Ienske Blanckenborg, Elisa Loos, Sterre Hofmeijer en Amy Roekevisch aan de start verschijnen. Amy Roekevisch werd enkele weken geleden nog Gelders Kampioen klasse B eventing. Paarden zullen aan de start verschijnen in de klasse B t/m M, voor de pony’s is er een parcours voor de klasse B t/m Z uitgezet.
Tijdens het evenement is het voor publiek mogelijk om het parcours te voet te verkennen. Daarnaast is het mogelijk om vanaf de centraal gelegen consumptietent bij de uitdagende waterhindernis de combinaties te volgen. Een leuk uitstapje in de natuur voor het hele gezin, honden dienen wel aangelijnd te blijven. Zaterdag zal de eerste combinatie om 10.00 uur van start gaan en op zondag om 09.30 uur.


eventingbarchem.nl