Henk Reitsema met de voorraad chocolade, koek en speculaas die hij schenkt aan Ruurlose ouderen. Foto: Jan Hendriksen

Henk Reitsema met de voorraad chocolade, koek en speculaas die hij schenkt aan Ruurlose ouderen. Foto: Jan Hendriksen

Reitsema schenkt spontaan
attenties aan oudere Ruurloërs

RUURLO – Voor het negende achtereenvolgende jaar schenkt Ruurloër Henk Reitsema (83) deze weken de bewoners van woonzorgcentrum Sensire De Bundeling en andere ouderen uit Ruurlo spontaan een kleine attentie bestaande uit een doos chocoladebonbons, gevulde speculaas en een Deventer koek. Puur een gebaar naar de medemens.

Door Jan Hendriksen

"Denk eens vaker aan een ander vooral als men ouder wordt en vaak alleen komt te staan", zo is de motivatie van de Ruurloër. Tot voor negen jaar geleden woonde Reitsema's vrouw Gerrie in De Bundeling. De schenking van de ‘verrassingspakketten' worden door de bewoners van De Bundeling en alle andere ouderen zeer op prijs gesteld. Henk: "De reacties van de mensen zijn weer hartverwarmend. En ik vind het gewoon leuk om te doen. Met dank aan de supermarkten Coop in Ruurlo en Borculo en de Jumbo in Lochem die een deel van de producten schonken."
In het verleden stond Henk Reitsema vele jaren klaar voor een plaatselijke basisschool, die al ruim vier decennia maandelijks in Ruurlo oud papier inzamelt. Vele jaren later, toen hij in het AMC-ziekenhuis in Amsterdam geconfronteerd werd met de ellende van kinderen die kanker hadden, stelde Reitsema zich een nieuw doel: geld inzamelen voor Stichting Kika (Kinderen Kankervrij), middels de inzameling van oud papier bij reisbureaus in de regio en allerlei verkooppunten. Dat deed de Ruurloër tien jaar lang.