Jubilarissen van de Nierstichting. Foto: PR
Jubilarissen van de Nierstichting. Foto: PR

Collecte Nierstichting in Ruurlo goed voor ruim 4600 euro

Attentie voor trouwe collectanten

RUURLO – Ruim 40.000 vrijwilligers collecteerden van 19 tot en met 25 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Ruurlo bracht dat zo’n 4.627 euro op. Het is niet meteen te zien, maar kinderen met een nierziekten hebben het zwaar. Alle bijdragen helpen om ervoor te zorgen dat we nierziekten kunnen genezen zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.

Kinderen met een nierziekte hebben vaak maar één wens: gewoon lekker meedoen met andere kinderen. Spelen met vriendjes. Naar school fietsen. Sporten. Gamen. Logeren bij opa en oma … Maar dit soort normale activiteiten zijn vaak ongelooflijk zwaar voor jonge nierpatiënten. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: 'Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten wat ze lekker vinden, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Daarom zijn ze voor ons jonge helden. Voor hen willen we er zijn. Nu en later.'

Essentieel
"Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen. Door er aandacht voor te vragen en door meer onderzoek te doen. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. "De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Grietje Weenk, collecte coördinator van de Nierstichting in Ruurlo. Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst.”

Jubilarissen
Dit jaar zette de Ruurlose afdeling maar liefst twaalf collectanten in het zonnetje. Mevrouw A. Meulenveld (5 jaar), mevrouw K. Stapelbroek, mevrouw N. Hogevonder, mevrouw A. Elkink en mevrouw A. Beunk collecteerden al voor het tiende jaar.  Mevrouw E. Kuenen vierde haar vijftiende collecte terwijl mevrouw J. Pardijs, mevrouw A. Seinhorst, mevrouw G. Lievestro, mevrouw G. Rijkenbarg, mevrouw C. Van Cappelleveen en tot slot mevrouw I. Venderbosch al 20 jaar in Ruurlo collecteren voor de Nierstichting. Zij hebben allemaal een passende attentie gekregen en een mooie roos. De bloemen zijn allemaal belangeloos beschikbaar gesteld door Marco en Anita Groot Jebbink van Bloemen Groot Jebbink in Ruurlo.

Collectant gemist? 
Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op https://nierstichting.nl/. Doneer en help mee zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.