Dinie Stegeman, Jan Ligtenbarg, Henk Schouten, Wim Rijkenbarg (ondersteuner) en Henk Bannink (vlnr) zijn de indieners/initiatiefnemers voor de duofiets. Foto: PR

Dinie Stegeman, Jan Ligtenbarg, Henk Schouten, Wim Rijkenbarg (ondersteuner) en Henk Bannink (vlnr) zijn de indieners/initiatiefnemers voor de duofiets. Foto: PR

Alle Ruurloërs kunnen straks op de duo-fiets

Algemeen

Initiatief-nemers hopen op enthousiasme en donaties

RUURLO – Rijdt er binnenkort een nieuwe duo-fiets in Ruurlo rond, die door alle Ruurloërs gebruikt kan worden? Als het aan de initiatiefnemers ligt, moet dat zeker lukken.

Tijdens de zomervakantie werd via het ‘Voor mekaar – team’ bij een aantal mensen in Ruurlo bekend dat er een organisatie in Nederland is met de naam ‘Samen voor de buurt’. Deze organisatie ondersteunt mensen die voor hun buurt of woonplaats iets willen organiseren wat de leefbaarheid, mobiliteit of de ontmoeting in hun buurt of dorp vergroot. Ook de RegioBank ondersteunt landelijk deze projecten. Een viertal mensen uit Ruurlo heeft toen het initiatief genomen om bij ‘Samen voor de buurt’ een aanvraag in te dienen voor de aankoop van een duo-fiets voor alle inwoners van Ruurlo die er graag op uit zouden willen gaan, maar dat niet alleen kunnen of durven.
Het plan is drie weken geleden goedgekeurd door de ‘Samen voor de buurt’ organisatie. Dat betekende voor de indieners van het plan, Dinie Stegeman (werkzaam bij Steentjes Ruurlo, Zelfstandig Adviseur van RegioBank), Henk Bannink (initiatiefnemer) en Jan Ligtenbarg en Henk Schouten (vertegenwoordigers van de Zonnebloem Ruurlo als partner-organisatie) dat zij keihard aan het werk moesten. “Op 20 oktober mogen we officieel starten met onze campagne om binnen zes weken vijfduizend euro binnen te halen zodat we een duo-fiets kunnen aankopen. We hopen echter dat we met steun van heel veel Ruurloërs nog ongeveer drieduizend euro meer te krijgen zodat het een duo-fiets met elektrische ondersteuning kan worden”, aldus Henk Schouten. Vanaf 20 oktober zullen de vier indieners op alle mogelijke manieren aandacht vragen voor de inzamelingsactie voor een duo-fiets met onder andere foldertjes, posters, website en gerichte brieven.

Medewerking
Enkele mensen hebben al belangeloos hun medewerking gegeven aan de campagne. Zo stelde Wim Rijkenbarg (voormalig wethouder in Ruurlo) zich bij het horen van dit plan onmiddellijk beschikbaar voor de publiciteitsfoto: “Deze mooie actie voor heel Ruurlo draag ik niet alleen een warm hart toe, maar zal ik ook waar mogelijk steunen”, aldus Rijkenbarg. Ook Ria Bach (98 jaar) werkte enthousiast mee aan het filmpje dat men op www.samenvoordebuurt.nl/ruurloseduofiets kan vinden en waar men de campagne ‘duo-fiets Ruurlo’ kan zien. Haar opmerkingen over het fietstochtje met de duo-fiets bevatte onder andere: “Voor mensen die veel thuis zitten, dat ze dan er eens uit kunnen en hier doen we deze actie voor: allemaal op de fiets.”

Doneren
De indieners/initiatiefnemers hopen dat heel veel Ruurloërs ook enthousiast zullen worden en willen doneren voor een duo-fiets voor mensen die er graag eens even uit willen maar dat niet alleen kunnen. Doneren: ga naar www.samenvoordebuurt.nl/ruurloseduofiets en doneer, of scan de QR-code op de folder die men thuis krijgt en doneer. Of doe een donatie in de collecte pot ‘DUO-FIETS’ op de balie van de RegioBank.