Steun de Kerstactie door iets te verkopen

Algemeen

RUURLO – Met de Kerstactie van de gezamenlijke kerken in Berkelland worden inwoners van de gemeente Berkelland die van een minimum inkomen moeten leven verrast met een pakket dat de kerstdagen iets feestelijker maakt. Vorig jaar werden 517 pakketten uitgereikt. Helaas worden er dat elk jaar meer. Daar is veel geld voor nodig.

De diaconie van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem doet daarom een beroep op alle inwoners van Ruurlo en Barchem om een bijdrage te leveren. Men heeft daarvoor een heel eenvoudige actie bedacht: verkoop iets dat je kunt missen en maak de opbrengst over aan de Stichting Kerstactie. Iets dat in de kast ligt dat niet meer wordt gebruikt of is de stoofperen- of walnotenoogst overweldigend, misschien wel potten jam gemaakt of een boek uitgelezen dat er nog als nieuw uitziet? Verkoop het voor dit mooie doel. Dat kan natuurlijk via marktplaats of een advertentie via de krant, maar er kan ook gewoon een tafeltje aan de weg worden gezet. Geldpotje erbij en laat de klanten maar komen. Elke bijdrage is welkom. Vele kleintjes zorgen samen immers voor een grote opbrengst.

Extra zwaar
Deze actie ondersteunt niet alleen mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, maar ook mensen die net boven die inkomensgrens zitten en het daardoor soms extra zwaar hebben. De organisatoren werken samen met de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA), de Voedselbank Oost-Achterhoek en de Stichting Schuldhulp Op Maat (SOM). Deze organisaties selecteren cliënten en sturen hen een brief met het aanbod voor een kerstpakket dat zij in december kunnen afhalen. De inhoud wordt geleverd door supermarkten in de gemeente Berkelland (op roulatiebasis). Kijk voor meer informatie over de Kerstactie op www.kerstactieberkelland.nl.

Dankdag
Op 7 november vieren de kerken Dankdag. Men staat dan stil bij waarvoor een ieder dankbaar mag zijn. Die dankbaarheid kan men dus vertalen naar een bijdrage aan de Kerstactie. Doe dat bij voorkeur vóór 7 november. Dan weten de organisatoren van de Kerstactie tijdig hoeveel financiële ruimte ze hebben. Maak de bijdrage over naar bankrekening NL24RABO 0315 6533 47 ten name van Stichting Kerstactie Kerken Berkelland. Natuurkijk is een gift ook welkom als men niets heeft verkocht. Ook kan het geld in een enveloppe ingeleverd worden in de brievenbus van De Sprankel, Domineesteeg 12 in Ruurlo. In de Dorpskerk wordt een aantal keren voor de Kerstactie gecollecteerd. Men laat ook daarmee zien een kerk voor het dorp te willen zijn.