Zwolle wint in Woold derdecompetitieronde klootschieten

Algemeen

RUURLO – Na de derde competitiewedstrijd is Respelhoek uit Geesteren nog steeds derde in de eerste klasse van de Achterhoekse klootschietcompetitie. Respelhoek liep zelfs iets uit op ’t Broek (Ruurlo) en achterhaalde bijna Klein Dochteren (Lochem). Het parkoers in het Woold van klootschietvereniging Winterswijk was het strijdtoneel afgelopen weekend. 

Het eerste team van ‘t Broek leed een pijnlijke nederlaag door in de directe confrontatie met concurrent Respelhoek met drie schoten te verliezen. Volgens de mannen uit Ruurlo een redelijke wedstrijd waarin vergeten werd de goede schoten te verzilveren. ‘t Broek werd met een score van 58 schoten vierde in de dag uitslag. 

Het eerste
team van
‘t Broek
leed een
pijnlijke
nederlaag

Respelhoek kwam met een fantastische laatste kilometer binnen met 55 schoten en werd met een tweede plaats de morele winnaar in de eerste klasse. Mede ook omdat Klein Dochteren dat derde werd met 58 schoten tot op twee schoten in het tussenklassement genaderd werd. Met zestig schoten verraste Onderlingen (Haarlo) met een mooie vijfde  plaats. Koploper Zwolle 1 was met 52 schoten wederom de duidelijke winnaar van de dag. Eibergen eindigde met 61 schot als zesde, net voor Zwolle 2. ’t Broek 2 en Zwolle 2 volgden met respectievelijk 65 en 66 schoten. Respelhoek 2 sloot de rij met 67 schoten.

In de tweede klasse won koploper Klein Dochteren 2 met 64 schoten, terwijl Onderlingen 2 met 67 schoten op gepaste afstand volgde. Dijkhoek (Borculo) consolideerde de derde plaats door ook in deze ronde met 69 schoten als derde te eindigen. Heksenkring (Barchem) en Eibergen 2 noteerden beide 71 schoten en werden vierde en vijfde. Onderlingen 3, ’t Broek 3 volgden op gepaste afstand met 75 en 80 schoten, terwijl de Mölle (Exel) met 83 schoten de lijst compleet maakte.
Volgend weekeinde laait de strijd opnieuw op, want dan is de volgende competitieronde, in Warnsveld.