Alle leerlingen en enthousiaste ouders van de school hebben twee geweldige dagen gebouwd, samengewerkt, gespeeld en veel gelachen. Foto: PR

Alle leerlingen en enthousiaste ouders van de school hebben twee geweldige dagen gebouwd, samengewerkt, gespeeld en veel gelachen. Foto: PR

Houtdorp De Driesprong tijdens ‘Broek en Bruil verlicht’

Onderwijs

RUURLO – Het houtdorp van de openbare buitenschool De Driesprong, onderdeel van de verlichtingsroute ‘Broek en Bruil verlicht 2021’, was een groot succes. Alle leerlingen en enthousiaste ouders van de school hebben twee geweldige dagen gebouwd, samengewerkt, gespeeld en veel gelachen. Op donderdagochtend is er begonnen met bouwen. Na een uur waren de eerste vormen van het dorp al zichtbaar.

Op vrijdag is het houtdorp, dat gevestigd lag op het Jan Klaassen schoolplein, officieel geopend door de burgemeester van het houtdorp. In zijn toespraak bedankte hij de buurtverenigingen ‘t Broek en De Bruil voor de lekkere traktaties. Tevens bedankte hij de ouders en loonwerkersbedrijf Sturris voor het leveren van het materiaal.
De kinderen waren al enige weken bezig met het smeden van plannen en het uitwerken daarvan. “Taal en rekenen hebben over het algemeen de meeste aandacht in het onderwijs. Jammer, want sommige kinderen leren door te doen en zijn praktisch ingesteld. Timmeren en bouwen blijft nog wel eens onderbelicht in het onderwijs”, aldus Paul Knuivers, de locatie coördinator van de school.

'Kinderburgemeester' Luuk Gosselink en 'burgemeester' Paul Knuivers openden beiden het houtdorp op De Driesprong. Foto: PR.