'Digitaal gezond’ . Foto: PR/Bibliotheek Oost-Achterhoek

'Digitaal gezond’ . Foto: PR/Bibliotheek Oost-Achterhoek

Workshops ‘Digitaal gezond’ in bibliotheken Berkelland

Algemeen

BERKELLAND - Vier thema’s ‘Digitaal gezond’ in de Berkellandse bibliotheken. De maand november staat in de Bibliotheek Oost-Achterhoek - waaronder de Berkellandse vestigingen vallen - in het teken van gezondheid. Op vier verschillende dinsdagen organiseert de Bibliotheek workshops over verschillende gezondheidsprogramma’s en apps. De bijeenkomsten zijn gratis te bezoeken, maar reserveren is noodzakelijk. Reserveren is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/digitaalgezond, in één van de Berkellandse bibliotheekvestigingen of via het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Inschrijven voor alle workshops is mogelijk, maar kiezen voor één of enkele is ook een optie.

Digitale gezondheid
Je zorg en gezondheid kun je steeds meer met je computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je je gegevens altijd bij de hand hebt. Met de workshops maak je kennis met digitale zorg en leer je ermee werken.

Workshop Patiëntenportaal
Op dinsdag 9 november, aanvang 14.00 uur, kan iedere belangstellende meer te weten komen over de verschillende patiëntenportalen en hoe deze te gebruiken. Deze workshop wordt georganiseerd in de Bibliotheek Ruurlo.
Bijna iedereen heeft een huisarts en staat ingeschreven als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Steeds meer huisartspraktijken hebben een patiëntenportaal of patiëntenomgeving. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten.

Workshop Thuisarts
De workshop ‘Thuisarts’ wordt eveneens georganiseerd in de vestiging Ruurlo. De datum is dinsdag 16 november, aanvang eveneens14.00 uur. Veel mensen kennen wel momenten waarop je behoefte hebt aan medische informatie over een bepaalde klacht of ziekte. Hoe kan ik mijn klachten zelf aanpakken? Wanneer moet ik naar de huisarts gaan? Soms wil je ná een bezoek aan je huisarts de uitleg en adviezen thuis nog eens rustig nalezen. Of je zoekt gewoon meer informatie over een onderwerp, misschien omdat iemand in je omgeving ziek is geworden. In al die situaties geeft Thuisarts.nl antwoord op de vragen.

Workshop Gezondheidsapps
Dinsdag 23 november, aanvang 14.00 uur, kan men in de Bibliotheek Eibergen terecht voor meer informatie over gezondheidsapps. Er zijn duizenden apps die beweren je gezondheid te bevorderen. In de Apple App Store of in de Google Play Store vind je stappentellers, dieet-apps en geestelijke gezondheidsapps. Die kun je op je telefoon of tablet zetten. Maar hoe kies je een goede gezondheidsapp?

Workshop Apotheek.nl
De laatste van de vier workshops staat in het teken van ‘Apotheek.nl’ en wordt op dinsdag 30 november, ook vanaf 14.00 uur, georganiseerd in de Bibliotheek Eibergen. Wanneer je medicijnen haalt bij de apotheek, dan krijg je een bijsluiter met informatie. Je kunt informatie over medicijnen ook zoeken op internet. Maar hoe weet je of die informatie wel klopt? Daarom hebben de apothekers van Nederland de website Apotheek.nl samengesteld. Apotheek.nl geeft duidelijke en betrouwbare informatie over medicijnen.