Brandweermannen Geert Cornelissen, Jos Hasselo, Jochem Schot en Sjoerd Heuvelink en Ton te Veldhuis hebben de leerlingen uitleg gegeven over hoe het is om (vrijwillig) brandweerman te zijn. Foto: Jan Hendriksen

Brandweermannen Geert Cornelissen, Jos Hasselo, Jochem Schot en Sjoerd Heuvelink en Ton te Veldhuis hebben de leerlingen uitleg gegeven over hoe het is om (vrijwillig) brandweerman te zijn. Foto: Jan Hendriksen

Brandweer Ruurlo bezoekt basisscholen

Algemeen

RUURLO – In het kader van de Kinderboekenweek 2021, met het thema ‘Worden wat je wil!’, heeft de Brandweer Ruurlo een interactieve gastles gegeven aan diverse basisscholen in Ruurlo.

Op maandag 11 oktober kwam de Kerst Zwartschool naar de brandweerkazerne aan de Groenloseweg waar Jos Hasselo en Geert Cornelissen namens de Brandweer Ruurlo uitleg hebben gegeven over hun werkwijze aan de leerlingen en dezen een kijkje mochten nemen in de kazerne. Op woensdag 13 oktober kwam de brandweer bij De Driespong en Wonderwijs op bezoek. Brandweermannen Geert Cornelissen en Ton te Veldhuis hebben de leerlingen uitleg gegeven over hoe het is om (vrijwillig) brandweerman te zijn, voor welke incidenten de brandweer uitrukt, hoe lang de brandweeropleiding duurt en hoe de brandweer samenwerkt met politie en ambulance. Tijdens het bezoek lieten ze zien hoe ademlucht werkt, mochten de kinderen zelf met de portofoon de brandweer toespreken en zagen de kinderen wat voor kleding de brandweer aan heeft. Na een korte en interessante uitleg en het beantwoorden van de vele vragen van de kinderen, mochten ze naar buiten waar de brandweermannen Jochem Schot en Sjoerd Heuvelink klaar stonden voor actie. In twee groepen mochten de kinderen een nagemaakt brandje blussen en onder professionele begeleiding is een bezemsteel in stukken geknipt met redgereedschap. Ook kregen de kinderen een demonstratie hoe snel een spreider een metalen buis plat kan drukken. Als klap op de vuurpijl hebben de brandweermannen de leuke ochtend afgesloten met loeiende sirenes.

Voor Brandweer Ruurlo is het zeker voor herhaling vatbaar, ze zien er naar uit om vaker een gastles te verzorgen. Zelf nieuwsgierig naar welke incidenten de brandweer Ruurlo meemaakt?
Dit kan door ze te volgen op de Facebookpagina van Brandweer Ruurlo.

Foto: PR