De winnaar van de tekenwedstrijd Sjors Sportief en Sjors Creatief in Berkelland’ is bekend: Brent van Eijden. Foto: PR

De winnaar van de tekenwedstrijd Sjors Sportief en Sjors Creatief in Berkelland’ is bekend: Brent van Eijden. Foto: PR

Eerst boekje Sjors Sportief en Creatief voor tekentalent

Algemeen

BERKELLAND - Wethouder sport, Anjo Bosman, reikte woensdag 13 oktober in Borculo het eerste Sjors Sportief/Creatief-boekje uit. Bosman overhandigde het aan de winnaar van de Sjors-tekenwedstrijd, Brent van Eijden van groep 5 van OBS Kiezel en Kei. Zijn tekening siert de voorkant van het Sjors Sportief/Creatief boekje dit schooljaar. Het is de bedoeling dat iedereen middels de website www.sjorssportief.nl en het boekje zijn of haar talent leert ontdekken bij de diverse naschoolse activiteiten die worden aangeboden in Berkelland. 

In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in de gemeente. De kinderen van de basisscholen uit Berkelland kunnen kennismaken met meer dan tachtig (!) activiteiten waaronder atletiek, handboogschieten, judo, turnen, scouting en rolstoeltennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan boetseren, knutselen, fotografie, muziek maken, robots programmeren en theater. Kortom, keus genoeg. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door. Sjorssportief/Creatief is een project van: Culturije, Beweeg Wijs, Bibliotheek Oost-Achterhoek, Sport Federatie Berkelland en Gemeente Berkelland en krijgt hulp van het coöperatiefonds van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek. 

Voor meer informatie kan men kijken op de website van Sjors Sportief. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl. Lokaal kan men terecht bij de Sport Federatie Berkelland, op tel. 0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl.

www.sjorssportief.nl