Deel van het organisatiecomité Griezelei; (vlnr) Madelon Kuijk, Wouter Emsbroek, Wendy Reinderink en Marcia Klein Haneveld. Foto: Rob Weeber

Deel van het organisatiecomité Griezelei; (vlnr) Madelon Kuijk, Wouter Emsbroek, Wendy Reinderink en Marcia Klein Haneveld. Foto: Rob Weeber

Halloweenprogramma rondom opening Brink

EIBERGEN – Na de versoepelingen rondom het coronavirus mag er weer gefeest worden. Dat betekent voor Eibergen dat het nieuwe centrumplan met de Brink feestelijk geopend kan worden. De organisatoren hebben dan ook de kans gegrepen om niet alleen op 31 oktober Halloween te vieren, maar het gehele weekend het dorp op z’n kop te zetten.

Door Rob Weeber

Het geheel is in handen van ‘Griezelei’, dat onder de vlag van de EOV (Eibergse Ondernemersvereniging) opereert. Griezelei’s Madelon Kuijk, Jelle Klein Hesselink, Wouter Emsbroek, Marcia Klein Haneveld, Wendy Reinderink, Eelke Hasselo en Jacqueline Egbers hebben samen met vuurwerkbouwer Thijs Luiken een driedaags programma opgezet dat Eibergen hét spookdorp van de Achterhoek moet maken.

Griezeltocht
De vrijdagavond is voor de kinderen. Voor de leerlingen van groep 3 tot en met 8 wordt dan weer van 18.00 tot 21.00 uur de Griezeltocht in het centrum gehouden, waarbij ze langs Eibergse ondernemers gaan om snoep te vragen. Speciaal hiervoor zijn de winkels tot 21.00 uur open.

Scary diner
De zaterdag start om 11.00 uur met een braderie waarop, ter hoogte van Museum De Scheper, ook oude ambachten beoefend gaan worden. Op de Brink staat verder een grote tent waar de Eibergse horeca finger food presenteert in het kader van Proef & Eet. Wie liever naar een restaurant gaat, kan terecht voor een ‘scary diner' bij het Mulders(spook)huis. Reservering is verplicht. Ook de Eibergse verengingen en stichtingen presenteren zich op die dag. Het geheel wordt opgeluisterd door de Plaggenmeijers en diverse muziekbands, zoals Muziekvereniging Euphonia, dweilorkest De Bellenbloazers, Ladies of the Lords en de Vossels band. De avond is voor de Eibergse liveband Jackfire die in de tent speelt.

De zondag begint met een Kunst- & Crea-najaarsmarkt met maar liefst 75 kramen. Bovendien is het van 11.00 tot 16.00 uur koopzondag. Ook gedurende de zondag is er een combinatie van muziek, dans en food. Om 16.00 uur openen burgemeester Joost van Oostrum en wethouder Gerjan Teselink de Brink. Daarna volgt nog een vijf minuten durende, spetterende vuurwerkshow op De Maat.

QR-code
Alle activiteiten overdag in de tent zijn vrijgesteld van QR-code-plicht als gevolg van het stempel ‘doorloopactiviteit’. Voor het avondprogramma met Jackfire echter is een geldige QR-code verplicht of een geldig negatief testbewijs.

Meer informatie over reserveringen en kosten van programmaonderdelen zijn te vinden op de website.

www.ineibergen.nl/halloweekend