GPS-tochten in herfst-vakantie

BERKELLAND - In de herfstvakantie worden er door de Sport Federatie Berkelland gratis sportieve GPS-tochten met opdrachten georganiseerd in de kernen Borculo, Beltrum, Eibergen en Ruurlo. Kinderen tussen de 4 en 14 jaar oud kunnen zich in een team van minimaal twee aanmelden om mee te doen. Natuurlijk zijn ouders, familie of vrienden ook welkom om mee te lopen en aan te sluiten bij de teams. Wie verdient er met z'n team de meeste punten? 

De GPS-tochten worden op de volgende dagen, tijden en startlocaties gehouden. In Eibergen op 18 oktober van 10.00 tot 12.00 uur met start bij FC Eibergen. In Beltrum op 19 oktober van 10.00 tot 12.00 uur is start bij Sporthal de Sonders. Weer een dag later, 20 oktober, met dezelfde tijden kunnen de deelnemers starten bij Lebbenbrugge Boerderijmuseum. In Ruurlo is het op 21 oktober, weer van 10.00 tot 12.00 uur met de start bij het Kabouterpad. 

Bij de start van de GPS-tocht krijgt de groep een GPS-toestel mee. Als groep heb je de opdracht om de pijl te volgen en alle waypoints te voldoen. Tussen de waypoints moeten de deelnemers met hun groep verschillende opdrachten uitvoeren waarmee ze punten kunnen verdienen. Wie altijd al de weg weet te vinden of wie dat juist wil leren, kan meedoen met de GPS-tocht. De aanmelding verloopt heel eenvoudig via www.sjorsportief.nl. 

Zoek op woonplaats en op GPS-Tocht. Geef daar de teamnaam door en de namen van de teamgenoten en in welke groep ze op school zitten. Na opgave krijgen de deelnemers nog door hoe laat ze worden verwacht en op welke locatie. Er kan maar een beperkt aantal teams meedoen beperkt, dus snel opgeven is verstandig. De inschrijving sluit drie dagen van tevoren. Meer info is terug te lezen op de SFB-website.

www.sportfederatie berkelland.nl