Tijdens de Hartenwensdag van de Zonnebloem Ruurlo zorgde het koor Efkes Anders voor een aantal optredens. Foto: PR.

Tijdens de Hartenwensdag van de Zonnebloem Ruurlo zorgde het koor Efkes Anders voor een aantal optredens. Foto: PR.



Picasa

Zonnebloem Ruurlo vervult een aantal Hartenwensen

RUURLO – Elk tweede weekend van september organiseert de Zonnebloem de Nationale Ziekendag. Tot voor enkele jaren geleden werd dit in Ruurlo ingevuld met op zondag een mooi boeket bloemen naar alle zorginstellingen, een oecumenische kerkdienst en een bloemetje voor alle langdurig zieken in Ruurlo om te tonen dat er aan hun gedacht werd.

Door de aangescherpte privacy - wetgeving werd dit laatste steeds moeilijker en de langdurig zieken kwamen sporadisch naar de kerkdienst. Tijd voor iets anders dus. Hieruit kwam de Hartenwensdag voort waar alle gasten van de Zonnebloem een wens mogen indienen die op eigen kracht moeilijk te verwezenlijken is. Hieruit werden vijf wensen geloot die op kosten van De Zonnebloem vervuld worden. Vrijdag 8 oktober is er bij tien Ruurlose zorginstellingen een mooi boeket bloemen bezorgd.
Zaterdag 9 oktober was de Hartenwensdag. Vanaf 14.00 uur werden de gasten in het Kulturhus ontvangen met koffie en cake of koek beschikbaar gesteld door Bakkerij Oude Wesselink. Er waren zeventig gasten en vrijwilligers aanwezig. Nadat voorzitter Koos Luurs van de Zonnebloem Ruurlo de middag had geopend volgde er een optreden van het koor Efkes Anders. Zij brachten liedjes ten gehore uit de zestiger en zeventiger jaren, heel herkenbaar voor de aanwezigen. Er werd dan ook volop meegezongen. Vervolgens was er een uur pauze met tijd voor een hapje en een drankje. Ook was er een fotopresentatie op een groot beeldscherm van de vorige Hartenwens dag in 2019 en de invulling van de wensen.
En dan het hoogtepunt van de middag, de trekking van vijf wensen uit de dertig inzendingen. De gelukkigen waren: Mevrouw Pasman, Fien Bunte, mevrouw de Vries, Carina Heuthorst en Rikie Zieverink. Deze laatste sprong er wat wens een beetje boven uit. Een simpele wens die veel indruk maakte. Zij is ernstig ziek en komt niet meer van haar kamer af. Haar wens was een paar mooie vazen met bloemen waar ze elke dag van kan genieten en haar leven wat opfleuren. Zo komen we toch weer terecht bij de gedachte van de Ziekendag en is de cirkel rond.
Na de pauze vervolgde Efkes Anders het optreden met weer hele mooie liedjes. Het waren vooral Nederlandstalige liedjes, maar ook een aantal Duits - en Engelstalige liedjes ontbraken niet. Tegen half vijf was het uit met de pret en ging iedereen met een klein cadeautje als afscheid huiswaarts. De volgende grootschalige activiteit van de Zonnebloem Ruurlo is de Gezellige Middag op zaterdag 20 november.