Lien Cornelissen komt met haar liedjes naar de Dorpskerk in haar geboortedorp Ruurlo. Foto: PR

Lien Cornelissen komt met haar liedjes naar de Dorpskerk in haar geboortedorp Ruurlo. Foto: PR

Lien Cornelissen in de Dorpskerk van geboortedorp Ruurlo

RUURLO - LIEN is de uit Ruurlo afkomstige Lien Cornelissen. Op vrijdagavond 12 november speelt ze vanachter de vleugel haar kleinkunstige popliedjes in de Dorpskerk. 

Lien Cornelissen brengt gevoelige liedjes met scherpe teksten die raken. Tussendoor vertelt ze erover, luchtig en fris. Ze laten je niet ontsnappen aan belangrijke dingen in het leven. Open, persoonlijk en soms een tikkeltje ongemakkelijk. Zoals dat lied over die wijze oude mannen die haar haar hele leven al van adviezen voorzien. Lien Cornelissen groeide op in Ruurlo en is na een studie in Nijmegen naar Den Haag gekomen. Na een loopbaan als advocaat en bij de rijksoverheid, is ze haar hart gaan volgen. Als vanzelf begon ze met liedjes schrijven. Haar eigen ervaringen en verwonderringen over de verschillende werelden die zij in zichzelf probeert te verenigen, vormen een belangrijke inspiratie. Met haar muzikale theatervoorstelling ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’ heeft zij in verschillende theaters in Den Haag gespeeld. In de zomer van 2021 bracht ze haar debuutalbum ‘Dit gaat nergens over’ uit. Vol met kleinkunstige popliedjes, gearrangeerd door partner en drummer Dylan Siemerink. In de Dorpskerk speelt ze op 12 november natuurlijk de liedjes van haar album. Maar ook geeft ze een voorproefje van nieuw repertoire waarvoor ze binnenkort de opnamestudio in gaat. 

Breder gebruik
Op 18 augustus stond er een uitgebreid interview met Lien Cornelissen in Achterhoek Nieuws. Toen gaf Lien aan dat zij het leuk zou vinden om een keer in Ruurlo op te treden, het dorp waar zij is opgegroeid. De Werkgroep Dorpskerk heeft dat signaal opgepakt en haar uitgenodigd voor een optreden in de Dorpskerk. Dat wordt dan meteen de aftrap van meer (muzikale) activiteiten in de Dorpskerk die passen in de opdracht van de werkgroep. Er wordt gestreefd naar een ‘breder en intensiever gebruik van de Dorpskerk’, om daarmee dit zevenhonderd jaar oude gebouw een prominente en laagdrempelige plaats te geven in de Ruurlose samenleving.

Het concert van Lien Cornellise begint op 12 november om 20.15 uur. De entreeprijs bedraagt 12,50 euro, contant te betalen met gepast geld (pinnen is niet mogelijk) bij binnenkomst. De deur van de Dorpskerk gaat om 19.45 uur open. Het is belangrijk dat bezoekers zich vooraf per e-mail aanmelden, via welkomindedorpskerk@gmail.com. Niet alleen omdat het aantal stoelen beperkt is, maar ook omdat de organisatoren strikte coronaregels hanteren. Toegang wordt alleen verleend met een geldige Corona-Check-App, dus een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat men hersteld is van corona.