De organisatoren van de Open Atelierroute, Dolf en Louise Bierhuizen. Foto: Rob Weeber

De organisatoren van de Open Atelierroute, Dolf en Louise Bierhuizen. Foto: Rob Weeber

Open Atelierroute Borculo & Geesteren

BORCULO - Het ene kunstevenement heeft koud de stadsgrenzen verlaten of het andere staat alweer voor de deur. In Borculo en Geesteren wordt in het weekend van 16 en 17 oktober een Open Atelierroute gehouden. Zestien kunstenaars openen dan hun deuren voor bezoekers.

Organisator Dolf Bierhuizen is blij met het aanstaande event. “We willen de kunst weer ‘op gang krijgen’ in Borculo en omgeving. De atelieroute is kleinschalig en daarmee goed te organiseren. Toch zal er weer een diversiteit aan kunst te bewonderen zijn, variërend van schilderwerken tot keramiek."

Hij wijst in het bijzonder op de schilderwerken van Borculoërs Orville Pierpont en Monique Verdaasdonk en de techniek van cyanotopie op textiel van Karin Bosch. Pierpont bracht een deel van zijn jeugd door in Suriname. Hij volgde daar een jaar de kunstacademie, maar besloot toch zijn eigen weg te gaan. Het is de eerste expositie voor Pierpont.

'We willen
de kunst weer
‘op gang
krijgen’'


Verdaasdonk gaf teken- en schilderles aan de kleuters en volgde diverse schildercursussen. Tijdens de atelierroute zullen vooral haar olieverfschilderijen en schilderingen op zijde te zien zijn.
Karin Bosch van ’t Spuythuys exposeert met zogenaamde cyanotype printen. Het is de allereerste vorm van fotokopiëren uit 1843 waarmee je door voorwerpen, planten en negatieven op lichtgevoelig papier te belichten, karakteristieke cyaan-blauwe prints maakt met behulp van zonlicht.

De Open Atelierroiute Borculo & Geesteren is op zaterdag 16 en zondag 17 oktober en geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Een overzicht van de route en deelnemende kunstenaars is te verkrijgen bij de TIP Borculo/VVV en bij de kunstenaars zelf. Ook staan er her en der sandwichborden geplaatst.

Schilderij meer met bomen op acryldoek van Orville Pierpont. Foto: PR
Cyanotype print, Karin Bosch. Foto: PR