Wolvilten is een eeuwenoude techniek met veel moderne toepassingen. Foto: Lieneke Tanis
Wolvilten is een eeuwenoude techniek met veel moderne toepassingen. Foto: Lieneke Tanis

Wolvilten op vrijdag bij open atelier

Maandelijkse bijeenkomst in Kulturhus

RUURLO – In het atelier van de Kunstkring in het Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo wordt vanaf vrijdagmiddag 29 oktober weer maandelijks een open atelier Wolvilten gehouden. Iedereen die ooit een cursus Wolvilten heeft gevolgd of de hobby in zekere mate beheerst, kan zich hiervoor opgeven.

Wolvilten is een eeuwenoude techniek met veel moderne toepassingen. Van de lap vilt die men heeft gemaakt kunnen tassen, hoedjes, sjaals en zelfs jasjes of jassen worden gemaakt. Vilt is een niet-geweven textielsoort die ontstaat door het samenpersen van gewassen en gekaarde wol. ‘Kaarden’ is het ontwarren van de vezels door een wolkam of handkaarder: een plankje met stalen en een beetje omgebogen punten.

De deelnemers aan het open atelier beoefenen het wolvilten in een ontspannen sfeer, zonder docent, maar mét de ondersteuning van de andere deelnemers. De ervaring van deelnemers aan eerdere open ateliers leert dat de gezellige, ontspannen sfeer heel aanstekelijk en motiverend werkt. Een ander voordeel is dat men er thuis geen rommel van heeft en men zich ook de tijd gunt om er eens echt voor te gaan zitten. De bijeenkomsten zijn elke maand op vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Op de website van de Kunstkring Ruurlo is de volledige informatie te vinden.