Biljartkampioenschap van Ruurlo

Inschrijving biljarters voor kampioenschap van Ruurlo

RUURLO - De Biljartbond Ruurlo organiseert voor de zeven keer het Open Ruurlose bilkartkampioenschap libre in samenwerking met de vier Ruurlose biljartverenigingen De Kroon, De Naober, De Tapperij en Lievestro. Het betreft een recreatief toernooi met een gemiddelde van maximaal 5.0.        

Men hoeft geen geoefend biljarter te zijn om deel te nemen want iedereen speelt volgens zijn eigen gemiddelde. Wie geen gemiddelde heeft kan in de maand november proef stoten in een van de Ruurlose biljartlokaliteiten. Er wordt gespeeld met poules van zeven spelers zodat iedereen minimaal zes wedstrijden speelt. De poule wedstrijden worden gespeeld van 29 november tot 23 december eventueel wordt er ingehaald op 27, 28 of 30 december. Er wordt gespeeld op maandag-, dinsdag- , woensdag- , donderdag- en vrijdagavond. De poule wedstrijden beginnen om 19.00 uur. Per poule plaatsen zich de eerste drie spelers aangevuld met de beste nummers vier zodat er na de poule wedstrijden 32 spelers overblijven voor de finales.

De finales worden gespeeld bij De Tapperij op 3, 4, 6 en 8 januari. In de finales wordt gespeeld volgens het knock-out systeem: dus de winnaars gaan door naar de volgende ronde. Op zaterdag 8 januari zijn er dan nog acht spelers die gaan strijden om de prijzen. De wedstrijden beginnen die dag om 10.00 uur en de finale wordt rond 16.00 uur gespeeld. De hoofdprijs is 150 euro. Alle acht deelnemers op de finaledag krijgen een prijs.

Men kan voor deelname zich aanmelden per mail naar f.berendsen@concepts.nl. Hierbij kan men twee twee voorkeursavonden opgeven en het gemiddelde. De deelnamekosten zijn acht euro.