Henri Soepenberg benoemd tot nieuwe bestuurder Stichting OPONOA

BORCULO - De Raad van Toezicht is verheugd dat zij kunnen melden dat, na een interne sollicitatieprocedure, Henri Soepenberg per 1 oktober is benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van Stichting OPONOA. 

Soepenberg is al bijna een jaar werkzaam voor de stichting als interim-bestuurder en is nu officieel aangesteld als opvolger van het vorige College van Bestuur. Henri Soepenberg is een resultaatgerichte, ondernemende bestuurder die makkelijk contact maakt met medewerkers binnen de organisatie en die veel waarde hecht aan een goede relatie met medezeggenschapsorganen. Hij is volgens de Raad van Toezicht innovatief in het vinden van nieuwe richtingen en inrichting van een organisatie. Hij zal zich de komende tijd nadrukkelijk gaan richten op kwaliteit op basis van het rapport van de onderwijsinspectie. 

Soepenberg heeft diverse functies bekleed bij zeer uiteenlopende bedrijfstakken, zoals zorg, welzijn, vastgoed, volkshuisvesting en het laatste jaar in het onderwijs. De Raad van Toezicht is ervan overtuigd dat de ervaring en de professionele drive van Soepenberg hem in staat zullen stellen de ontwikkeling van stichting OPONOA verder te leiden. Ook kan hij zijn ervaring inzetten bij het fusietraject dat is aangegaan met SOPOW in Winterswijk.