60-plus voetbal in wandeltempo in Berkelland gestart. Foto: PR

60-plus voetbal in wandeltempo in Berkelland gestart. Foto: PR

Berkellandse 60-plussers kunnen een balletje trappen

Algemeen

BORCULO - Ook de oudere liefhebbers van een potje voetbal kunnen het veld weer op. Op vrijdagavond 24 september was letterlijk en figuurlijk de aftrap van het 60+ voetbal Berkelland. Maar ook 60-minners zijn welkom.

Sport Federatie Berkelland (SFB) en zeven Berkellandse voetbalclubs zijn samen aan het werk gegaan om het aanbod ‘60+ voetbal’ van de grond te krijgen. Nadat corona een eerdere start steeds in de weg stond kon het nu na een positieve voorbereiding dan toch echt beginnen. VV Reünie was voor deze eerste keer als locatie uitgekozen, maar het idee is om de andere deelnemende verenigingen straks ook langs te gaan. Naast VV Reünie zijn dat VV Ruurlo, VV Rietmolen, Sportclub Haarlo, EGVV in Gelselaar, GSV’63 in Geesteren en DEO in Borculo.

Trainer
Vanuit de Sport Federatie Berkelland is contact gezocht met een bekende trainer op het gebied van walking football; André van der Ley. Hem is gevraag of hij de eerste training zou willen verzorgen aangezien hij momenteel ook trainer is van een walking football-team uit Dinxperlo. Hij is ook zelf als speler actief in deze categorie met zijn team bij De Graafschap. Lang hoefde hij er niet over na te denken en zijn medewerking was al snel een feit.
Onder zijn energieke leiding werd deze eerste training onder perfecte weersomstandigheden afgewerkt. Vooraf werd er door de aanwezigen in de kantine al wat kennis gemaakt onder het genot van een kopje koffie. Daarna werd de sportkleding aangetrokken en ging de groep, in leeftijd variërend van 54 tot 73 jaar, het veld op. Voor sommigen was het een aantal decennia geleden dat ze voor het laatst voetbalschoenen aan hadden gehad, maar door de gezellige groep werd er heerlijk een uurtje gevoetbald.

Niet rennen
Tijdens de training werd door André vooral volgens de regels van het walking football gespeeld, dus zonder te rennen, maar dat bleek voor een aantal deelnemers toch wat lastig en onwennig. Met de zeven deelnemende clubs is vooraf wel besproken dat het wandelen geen verplichting moet zijn, maar dat iedereen elkaar in zijn/haar waarde laat en met respect een leuk potje voetbal speelt.
De tweede training staat op de planning voor zaterdag 2 oktober, van 15 tot 16 uur, wederom bij VV Reünie. In overleg met de groep zal worden bekeken wat straks de vaste dag en tijd zal worden.
Heren én dames zijn van harte welkom om aan te sluiten. Ook als ze nog geen 60 zijn, want 60+ is  een richtlijn en geen eis. Zie het als een vervolg op het 35+ en 45+ voetbal, wat bij veel clubs al een succes is. Een aantal toeschouwers was nu al zo enthousiast dat ze bij de tweede training aansluiten. Wie mee wil doen of ook alleen wil komen kijken is welkom. De betreffende clubs geven meer informatie en uiteraard kan ook met de SFB contact opgenomen worden, als iemand niet direct betrokken is bij een club. Dat kan via e-mail info@sportfederatieberkelland.nl  of tel 0545-476727.