Liv en Rik 'op hun paard', tijdens de voorstelling in de circustent bij SBO Diekmaat en Da Vinci Berkelland. Foto: PR
Liv en Rik 'op hun paard', tijdens de voorstelling in de circustent bij SBO Diekmaat en Da Vinci Berkelland. Foto: PR

Feestdag op SBO Diekmaat en Da Vinci Berkelland om corona-juk af te werpen

Algemeen

NEEDE - Tijd voor een feestdag op SBO Diekmaat en Da Vinci Berkelland, dachten ze op deze speciale Berkellandse basisschool. Anderhalf jaar lang heeft de school te maken gehad met verschillende beperkende maatregelen vanwege COVID-19 en zelfs twee keer is de school voor een aantal weken gesloten. Activiteiten buiten het lesprogramma mochten niet of konden beperkt georganiseerd worden voor de kinderen.

De teams van SBO Diekmaat – Da Vinci hadden bedacht het schooljaar 2021-2022 met een superfeestdag te starten. Samen met circusdirecteur Sander van circus Salto hebben de groepen in de ochtend verschillende circusacts in de groepen geoefend, zoals: jongleren, koordansen, een menselijk piramide bouwen, een act met clowns en balanceren. Geweldig om te zien welke ongekende talenten de kinderen hebben.

’s Middags was er een circusvoorstelling in een schitterende circustent. De groepen hebben de ingestudeerde acts getoond voor een groot publiek. De circusartiesten werden na hun optreden beloond met een daverend applaus. Om de circusdag helemaal compleet te maken, werden de leerlingen getrakteerd op een zak popcorn en een reusachtige suikerspin.