Kevin Hauser stopt als raadslid

Kevin Hauser neemt afscheid als raadslid: energie is op

BERKELLAND - Kevin Hauser uit Neede heeft vorige week dinsdag tijdens de raadsvergadering formeel afscheid genomen als raadslid voor de VVD. Hauser stopt ermee. Hij kan de energie niet meer opbrengen om zijn werk als volksvertegenwoordiger in de raad goed te doen en verbindt daar de volgens hem enige goede conclusie aan: ermee stoppen. Hauser is er achter gekomen dat de voorkant van de politiek niet per se zijn ding is.

Tijdens de digitale raadsvergadering vertelde Hauser in zijn afscheidsspeech over zijn grootste blunder als raadslid en gaf hij een inkijkje in zijn psyche. Hij blijkt onzeker over zijn uiterlijk en spreken in het openbaar blijkt hem ook minder makkelijk af te gaan dan het altijd leek. Hij koppelt in zijn afscheidsrede een moraal aan deze bekentenis. Hauser: “Niemand is perfect. Durf te zijn wie je bent en wees niet bang je kwetsbaar op te stellen. In de politiek durven we niet imperfect te zijn. Maar wie niet zichzelf durft te zijn, kan een ander niet goed vertegenwoordigen. Ik zie jullie graag een keer in Berkelland.” Van Oostrum nam afscheid van Hauser met de gebruikelijke bos bloemen en schouderklop.

Van Oostrum: “Waar de een gaat ontstaat er ruimte voor een ander.” Ben Hasselo uit Rekken neemt voor de VVD het raadlidmaatschap van Hauser over. Hem werd dinsdagavond door de burgemeester de eed afgenomen waarna hij werd verwelkomd als raadslid voor de gemeente Berkelland.