Klootschieters Zwolle winnen eerste competitieronde

RUURLO – De klootschieters uit de Achterhoek zijn na bijna een jaar gedwongen rust weer begonnen aan de competitie. De Achterhoekse Klootschieters Federatie had in deze covid19-tijd een aantal zaken aangepast om de klootschieters te kunnen laten sporten.

Belangrijkste aanpassing was het niet vooraf (en achteraf) samenkomen in een zaal met alle sporters. De teams werden nu vooraf via social media uitgenodigd om ongeveer vijf minuten voor de starttijd de startplaats te betreden. Hiermee worden grote groepen voorkomen en is het afstand houden makkelijker. Even wennen en minder gezellig waren de gehoorde opmerkingen. Maar iedereen was wel blij dat er weer gesport kon worden. Het eerste team van Zwolle uit Groenlo heeft tijdens de inhaalwedstrijd in de Lochemse buurtschap Klein Dochteren geen steken laten vallen. Met goede schoten werd in het tweede gedeelte van de wedstrijd tegenstander ’t Broek uit Ruurlo duidelijk verslagen. t Broek begon goed en nam zelfs een voorsprong op de mannen uit Zwolle. Halverwege schakelde het team uit Zwolle een tandje bij en konden de mannen uit Ruurlo niet meer aanhaken. Met name op het ruwe en ronde gedeelte werd het verschil gemaakt. Met 49 schoten werd Zwolle de duidelijke winnaar. Klein Dochteren volgde op twee schoten voor het verrassend sterke tweede team van ’t Broek (derde) en Respelhoek (Geesteren vierde) en ’t Broek 1 volgde op een vijfde plaats. Zwolle 2 volgde met 57 schoten. Respelhoek 2 bleef met 58 schoten Eibergen en Onderlingen twee schoten voor. Hekkesluiter was Zwolle 3 met 65 schoten.

Tweede klasse
In de tweede klasse was de eerste competitieronde een prooi voor Onderlingen 2 uit Haarlo. Dit team noteerde een prima score van 57 schoten. Eibergen 2 volgende met zestig schoten op een tweede plaats. Dijkhoek uit Borculo bezette de vierde plaatst met 62 schoten. Een zelfde score noteerde Heksenkring (Barchem) dat in een directe confrontatie ’t Broek 3 met drie schoten verschil versloeg. De Mölle 1 uit de Lochemse buurtschap Exel volgde met 66 schoten op de zevende plaats. Onderlingen 3 begon het seizoen met 69 schoten en de achtste stek op een voorlopige laatste plaats. Zaterdag 2 oktober is KV Eibergen gastheer voor de tweede AKF competitieronde.